Naslovna > Vijesti > "Red Dot: Best of the Best"

Mazda

"Red Dot: Best of the Best"

Japanski proizvođač zaista može biti ponosan na novu generaciju Mazda3 modela, koji je osvojio prestižnu nagradu za dizajn...

Među 80 priznanja za revolucionarni dizajn, od ukupno 5.500 prijavljenih, našla se i najnovija verzija kompaktnog Mazda3 automobila. Inače, glavnu Red Dot nagradu za dizajn proizvoda dodjeljuje međunarodni žiri stručnjaka za dizajn samo za najizuzetnije proizvode. Primajući nagradu, glavni dizajner Mazde3 Jasutake Cučida izjavio je: "Uklonili smo karakterne linije i druge suvišne elemente kako bismo izrazili čistoću japanske estetike i stvorili oblik nastao jednim pokretom koji je prividno jednostavan, ali istovremeno i duboko izražajan. Nivo rafiniranosti stvoren je radom ljudskih ruku sa ogromnim iskustvom i mi smo oduševljeni što je to prepoznala i globalna dizajnerska zajednica".

Uz privlačan izgled, ovo je takođe prvi model koji koristi Mazdin novi revolucionarni Skyactiv-X motor o kom smo ranije govorili. Ovaj automobil, kao i ostali nagrađivani proizvodi iz 48 kategorija proizvoda  biće izloženi na izložbi "Dizajn na pozornici" u Red Dot Design muzeju u Esenu i stekli su pravo da nose simbol Red Dot.

Datum objave: 11/07/2019
Komentarišite ovaj članak


Stanje na putevima

Partneri

Auto Shop Magazin

TV Emisija ASM Plus

 

Facebook