Naslovna > Izdvajamo iz sadrzaja > Red Dot nagrade postaju Kijina tradicija

Kia

Red Dot nagrade postaju Kijina tradicija

Proteklih godina korejski proizvođač redovno dobija Red Dot priznanja za različita industrijska dostignuća njegovih dizajnera, koja su najbolja potvrda njihove kreativnosti…

Osvojeno priznanje Red Dot za smjernice korporativnog dizajna odražava “Kijine napore da dizajnom predstavlja svoje vrijednosti i kupcima pruža jedinstveno iskustvo”. Korporacija Kia je s Red Dot novim priznanjem "Pobjednik" za smjernice korporativnog dizajna ponovo potvrdila svoju konkurentsku prednost. Podsjećamo da je "Kia CI Guideline" dizajnerski priručnik za dosljedno komuniciranje korporativnog imidža s klijentima širom svijeta u skladu s novim usmjerenjem i strategijom brenda.

 


“Genijalne smjernice opisuju dizajnerske elemente brenda, kao što su logotip, slogan i tip slova. Od prošlogodišnjeg redizajna znaka brenda Kia ubrzano ulazi u budućnost s ciljem da postaje pružalac rješenja za održivu mobilnost” navodi se u saopštenju za javnost korejskog brenda.

 


Podsjećamo da su tri sestrinske marke iz Hyundaijeve automobilske grupacije: Kia, Genesis i Hyundai Motor, ovaj put osvojile čak osam dizajnerskih nagrada Red Dot, između ostalog dvije najprestižnije nagrade 'najbolje od najboljih' (‘Best of the Best’) i šest nagrada 'Pobjednik' (‘Winner’). Ovogodišnji događaj „Red Dot Award: Brand & Communication,Design 2022“ održan je se u njemačkom dizajnerskom centru Sjeverna Rajna-Vestfalij.

Datum objave: 12/08/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook