Naslovna > Izdvajamo iz sadrzaja > „Red Dot“ za „Moving Inspiration Project“

Kia dobitnica dvije dizajnerske nagrade

„Red Dot“ za „Moving Inspiration Project“

U martu je Kia EV6 ostvario ukupnu pobjedu na prestižnim dizajnerskim nagradama Red Dot osvojivši najprestižnije priznanje 'Red Dot: Best of the Best' za svoj pionirski i u budućnost usmjeren dizajn. Potpuno električni crossover pobijedio je i u kategoriji 'Red Dot: Inovativni proizvodi'. Pored ovih nagrada EV6 je osvojio i priznanja "Evropski automobil 2022. godine", "Njemački automobil 2022. godine" u kategoriji Premium...

Kia je dobitnica dvije dizajnerske nagrade Red Dot za svoju dizajnersku instalaciju 'Moving Inspiration Project', namjenski urađenu za potrebe italijanskog lansiranja višestruko nagrađivanog potpuno električnog crossovera EV6. Instalacija i namjenska komunikacijska kampanja osvojile su nagrade za marketing i prostorno komuniciranje u okviru Red Dot Design Awards. Nova instalacija urađena kao plod saradnje italijanske podružnice Kije, italijanske podružnice marketinške agencije Innocean i Roberta Palombe (Palomba Serafini Studio) te inspirisana Kijinim sloganom "Pokret koji inspiriše ", kreirana je kako bi naglasila dinamiku EV6 i filozofiju brenda Kia. Instalacija, premijerno razotkrivena za vrijeme italijanske novinarske prezentacije modela EV6 u novembru prošle godine, predstavlja zamisao o automobilu koji se naizgled kreće čak i kad miruje.

 

 

 


Projekat je široj javnosti predstavljen sa tri videa koji su najprije bili objavljeni na tome namijenjenoj stranici na službenom sajtu Kije u Italiji, ali i na Kijinim društvenim kanalima. Prvi video po imenu Inspiration pomogao je ilustrovati genezu projekta s umjetničkog vidika, dok se drugi video po imenu Creation fokusirao na samu izvedbu instalacije. Finalni videosnimak po imenu Installation pokazao je umjetničko djelo u finalnom obliku.

 

 

Kijin crossover koji naglašava neuobičajenu konstrukciju i električne mogućnosti je i prvo azijsko vozilo koje će biti stalno izloženo u muzeju automobila MAUTO u Torinu. EV6 je postao dio stalne muzejske zbirke unutar prostora namijenjenog motorima. EV6 je izložen zajedno s instalacijom "Moving Inspiration" napravljenoj za potrebe komercijalnog lansiranja vozila.

 


David Hilbert, direktor marketinga u Kia Europe rekao je: »Ovo je bila izuzetna godina za model EV6 koji je osvojio brojna priznanja, između ostalog titulu Evropskog automobila godine, a dobio je i brojne pozitivne ocjene medija i klijenata. Ova očaravajuća dizajnerska instalacija dodatno naglašava atraktivni koncept EV6 kao i našu dizajnersku filozofiju 'Opposites United'. Počastvovani smo da tu instalaciju nisu dobro ocijenile samo naše stranke nego i žiri Red Dot."

Datum objave: 16/09/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook