Naslovna > Izdvajamo iz sadrzaja > Redizajn i za moćnog japanskog SUV-a

Nissan Patrol Nismo

Redizajn i za moćnog japanskog SUV-a

Jedan od najpopularnijih modela na Srednjem istoku dobio je ažurirano izdanje i u snažnoj Nismo verziji koja raspolaže sa 428 KS, a od standardnog modela izdavaja se crvenim akcentima...

Posljednje ažuriranje Patrol je dobio još u septembru 2019. godine, a upravo to izdanje je tek sada dobilo snažnu Nismo verziju. Patrol je izuzetno popularan automobil na pojedinim tržištima kao što su Ujedinjeni Arapski Emirati, gdje se ovaj SUV prodaje od 2015. godine. Sa Nismo izdanjem Patrol sada izgleda agresivnije od standardnog modela zahvaljujući moćnijoj karoseriji uz prisustvo brojnih crvenih akcenata kako spolja tako i iznutra.

 

 


Snažni SUV vozi se na ogromnim 22-inčnim točkovima i usvaja zadnja LED svjetla za maglu integrisana u zadnji difuzor, slično kao na Formula 1 vozilima. Da bi je dodatno udaljio od uobičajene varijante, Nissan je promijenio prednju masku tako što joj je dao saćastu teksturu, uz prisustvo Nismo oznake za dodatni pokazatelj o kojem modelu se radi. U srcu Patron Nismoa nalazi se atmosferski 5,6-litarski V8 sa 428 KS i 560 Nm obrtnog momenta, a povezan je sa sedmostepenim automatskim mjenjačem. Tehničke mogućnosti Nismo izdanja nadopunjuju Bilstein amortizeri, uz smanjen klirens sa 275 na 260 mm, zbog čega je japanski SUV sposobniji u krivinama.


Zakoračivši u unutrašnjost kabine, Nismo je preuzeo postavku sa dva ekrana na centralnoj konzoli kao i kod standardnog facelifta. Da bi se istakao i naglasio sportsku narav, tamni ambijent razbijaju crveni kontrastni detalji na sjedištima i oblogama vrata. Ipak, primijetna je djelimična zastarjelost, jer je i pored redizajna, šesta generacija lansirana prije gotovo 11 godina. Još se može pohvaliti zvučnim sistemom Bose sa 13 zvučnika i podrškom za integraciju Apple CarPlay i Android Auto pametnih telefona, a tu su i brojni sigurnosni sistemi. Na Srednjem istoku prodaja je već u toku, a zainteresovani kupci će morati izdvojiti 105,000 američkih dolara.

Datum objave: 02/04/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook