Naslovna > Automobili > Hyundai > Elantra > Redizajn od kojeg se puno očekuje
FOTO GALERIJA (27)

Hyundai Elantra

Redizajn od kojeg se puno očekuje

Jedan od najpopularnijih i najprodavanijih Hyundaijevih modela, kompaktna limuzina Elantra, nakon redizajna stigla je na tržište Bosne i Hercegovine. Njena nacionalna prezentacija upriličena je u Tarčinu pokraj Sarajeva. U okviru redizajna Elantra je s vana dobila nova prednja svjetla, branike, masku i poklopac motora. Multimedija je obogaćena sa novim 7-inčnim ekranom koji podržava Android CarPlay vezu sa pametnim telefonima. Tu su i novi dizajn aluminijumskih felni od 16 i 17 inča, te mnogi sigurnosni elementi integrisani u okviru Hyundai Smart Sense bezbjednosnog sistema, koji zaustavlja vozilo prilikom nailaska na pješake, sprečava ga da nekontrolisano pređe u suprotnu trake, zadržava ga u traci i kontroliše mrtve uglove – izjavio je Amir Drljević produkt menadžer u Hyundai Auto BiH. Sa redizajnom Elantre nije se mijenjao njen pogon kojeg čini 1,6-litarski benzinski motor sa 127 KS i 150 Nm, koji može biti kombinovan sa 6-stepenim automatskim ili ručnim mjenjačem. - Redizajnirana Elantra na bh. tržištu dolazi sa promotivnom cijenom od 26.991 KM. Očekujemo da će nadmašiti svog prethodnika s obzirom na to da su sva vozila iz prvog kontigenta već prodata – kazala je Amra Makan, Marketing i PR manager, Hyundai Auto BiH.

 

Jedan od najpopularnijih i najprodavanijih Hyundaijevih modela, kompaktna limuzina Elantra, nakon redizajna stigla je na tržište Bosne i Hercegovine. Njena nacionalna prezentacija upriličena je u Tarčinu pokraj Sarajeva. U okviru redizajna Elantra je s vana dobila nova prednja svjetla, branike, masku i poklopac motora. Multimedija je obogaćena sa novim 7-inčnim ekranom koji podržava Android CarPlay vezu sa pametnim telefonima. Tu su i novi dizajn aluminijumskih felni od 16 i 17 inča, te mnogi sigurnosni elementi integrisani u okviru Hyundai Smart Sense bezbjednosnog sistema, koji zaustavlja vozilo prilikom nailaska na pješake, sprečava ga da nekontrolisano pređe u suprotnu trake, zadržava ga u traci i kontroliše mrtve uglove – izjavio je Amir Drljević produkt menadžer u Hyundai Auto BiH. Sa redizajnom Elantre nije se mijenjao njen pogon kojeg čini 1,6-litarski benzinski motor sa 127 KS i 150 Nm, koji može biti kombinovan sa 6-stepenim automatskim ili ručnim mjenjačem.Redizajnirana Elantra na bh. tržištu dolazi sa promotivnom cijenom od 26.991 KM. Očekujemo da će nadmašiti svog prethodnika s obzirom na to da su sva vozila iz prvog kontigenta već prodata – kazala je Amra Makan, Marketing i PR manager, Hyundai Auto BiH.

 

Četiri SUV-a po akcijskim cijenama

Bh. kompanija Guma M koja je ovlašteni uvoznik za prodaju Renault, Nissan i Dacia vozila ponudila je bh. kupcima po veoma povoljnim uslovima četiri SUV modela iz programa Renaulta i Nissana. Ljubiteljima Renaulta ponuđen je kompaktni SUV Kadjar sa novim 1.3 TCe turbobenzinskim motorom, koji razvija 140 KS i veoma sadržajnom Limited opremom po cijeni od 38.700 KM. Podsjećamo da je redovna cijena ovog modela 41.600 KM, odnosno da uz akcijiski model besplatno dolazi i navigacioni uređaj. Osim Kadjara Guma M po akcijskim cijenama nudi i tri Nissanova modela: Juke, X-Trail i Qashqai. Juke je kupcima dostupan po cijeni od 26.900 KM. Za akcijski Qashqai treba izdvojiti 36.360 KM, dok  reprezenatativni X-Tail košta 63.060 KM.

Datum objave: 30/10/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook