Naslovna > Automobili > Mercedes-Benz > A Klasa > Redizajn predstavljen sa AMG A35 i A45 S verzijama

Mercedes A-Klasa

Redizajn predstavljen sa AMG A35 i A45 S verzijama

„Hothatchevi“ nastavljaju sa 416 KS i 500 Nm, ali to više nije najsnažniji četverocilindarski motor ugrađen u serijski automobil. Postavljen uzdužno u novi AMG C63, isti M139 generiše nevjerovatnih 470 KS i 545 Nm. Manja verzija ovog motora pomaže da AMG A45 S postigne brzinu od 100 km/h za 3,9 sekundi i maksimalnu brzinu od 270 km/h...

Nekoliko mjeseci špijunskih fotografija konačno je završeno jer Mercedes predstavlja novi facelift A-Klase. Kompaktni luksuzni automobil igra igru uočavanja razlike sa svojom revizijom u sredini ciklusa. Blago preuređena prednja svjetla sa opcionim LED diodama okružuju redizajniranu rešetku sa malim trokrakim zvijezdama. Nazad, njemački premium brend je ugradio novi difuzor i standardna LED zadnja svjetla.

 

 

 


Dodate su četiri nove opcije naplataka koje idu do 19 inča, uključujući AMG Line set sa sjajnim crnim dizajnom . Mercedes takođe nudi razne fensi boje iz Manufaktur kataloga sa mat i metalik završnim obradama. Unutra, novi volan je standardno umotan u Nappa kožu, dok je centralna konzola dobila neke manje revizije. Najnoviji MBUX nastavlja da radi sa ekranom vozača od sedam inča koji se može nadograditi na dijagonalu od 10,25 inča kako bi odgovarao ekranu osjetljivom na dodir.

 


Benzinski motori su dobili blagi hibridni tretman i standardno rade sa sedmostepenim ili osmostepenim automatskim mjenjačem sa dvostrukim kvačilom. 48V tehnologija daje dodatnih 13 KS snage na početku. Za plug-in hibrid, električni motor sada isporučuje dodatnih 7 KS (5 kW) za ukupnu snagu od 107 KS. Vlasnici mogu napuniti bateriju naizmjeničnom strujom do 11 kW ili jednosmjernom strujom od 22 kW, u kom slučaju je potrebno 25 minuta da se napuni od 10 do 80 posto.

 

 

 

Mercedes takođe predstavlja AMG verzije sa A35 dostupnim u hatchback i limuzinskim formatima, dok A45 S ostaje samo sa petoro vrata. Manji od dva modela iz Affalterbacha prima promjene u stilu koje ga približavaju vrhunskoj ponudi. AMG A35 dobija blagi hibridni sistem i prelazi na osmostepeni mjenjač koji zamjenjuje prethodno korišćeni sedmostepeni mjenjač. Snaga ostaje nepromijenjena, na 302 KS i 400 Nm obrtnog momenta. AMG A45 S dobija Street Style Edition dolazi sa asortimanom vizuelnih poboljšanja. Ograničena verzija je ofarbana u Mountain Grey Magno i dobija nove 19-inčne mat crne naplatke sa crvenim kočionim čeljustima.

Datum objave: 05/10/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook