Naslovna > Automobili > Lamborghini > Urus > Redizajn srednjeg ciklusa na putu

Lamborghini Urus

Redizajn srednjeg ciklusa na putu

Italijanski proizvođač luksuznih superautomobila odlučio je da zaljubljenike počasti facelift verzijom crossover modela Urus, koja je trenutno u fazi radova...

Ažurirana verzija atraktivnog crossovera i ranije se pojavljivala na špijunskim fotografijama, međutim kamuflažna maska onemogućavala je uočavanje eventualnih novina, koje će ova verzija donijeti u odnosu na postojeći model.  Međutim posljednji video snimak prikazuje testno vozilo facelift izdanja, prilikom vožnje uz pratnju trenutnog modela, na kojem se, i pored kamuflažne maske, ipak mogu uočiti određene razlike.  Redizajnirano izdanje Urusa donijeće blage, ali značajne izmjene na naličju modela, pa će tako maska hladnjaka i otvori za usisavanje vazduha dobiti nešto jednostavniji izgled, sa vodoravnim letvicama u sredini i sa strana branika.

 

 

 

 

 

Stražnji dio će takođe pretrpjeti određene promjene, prije svega zadnji branik biće redizajniran, kao i izduvni otvori. Video snimak prikazuje testni model, koji se kreće i ubrzava, ali na osnovu zvuka se ne može utvrditi šta se nalazi ispod poklopca motora. Međutim očekuje se da će ažurirani Urus nastaviti koristiti isti 4.0-litarski V8 sa dvostrukim turbopunjačem, koji pokreće postojeći model. Ovaj agregat posjeduje snagu od 641 KS i 848 Njutn metara obrtnog momenta. Samim tim ne očekuje se da će Lamborghini napraviti značajne promjene u pogonskim postavkama, iako bi predviđena ažuriranja softvera mogla promijeniti način na koji stvari funkcionišu ispod poklopca motora. Kao i eksterijer, unutrašnjost kabine bi takođe mogla dobiti nekoliko unaprijeđenja, poput ažuriranog infotainment sistema, te drugih sitnijih promjena. Lamborghini za sada nije najavio datum i vrijeme službene premijere novoga Urusa, iako glasine govore da će stići za modelnu 2022. godinu, najprije u Evropu, a zatim i na druge kontinente.

Datum objave: 29/09/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook