Naslovna > Gensis > G70 > Redizajn za evropsko tržište

Genesis G70

Redizajn za evropsko tržište

Hyundaijev premium podbrend Genesis lansirao je svoj novi model G70 koji bi se na evropskom tržištu mogao naći početkom naredne godine...

Genesis G70 dijeli većinu svojih mehaničkih komponenti sa Kia Stingerom, što znači da bi evropski kupci imali pristup istoj paleti agregata kao kod Kie, ali sa povećanom snagom. Početnu varijantu pokeće dvolitarski benzinski turbo četvorocilindraš od 254 KS. Tu je i 2,2-litarski dizelski četvorocilindraš koji isporučuje 202 KS, dok najsnažniju pogonsku jedinicu u ponudi predstavlja 3,3-litarski V6 od 373 KS porijeklom iz Kije Stinger GTS. Ovaj agregat prenosi snagu na sva četiri točka i ima ugrađen drift režim, po ugledu na onaj iz BMW-a M3.

 

 

U kabini se nalazi novi bežični punjač za pametne telefone, kamera sa uglom snimanja od 360 stepeni i 10,25-inčni centralno postavljeni infotainment sistem sa bežičnom podrškom. Genesis je takođe zamijenio standardno stakla na prozorima naprednijim, sa zvučnom izolacijom.

 

Međutim, G70 neće biti jedini model koji će Genesis lansirati na evropsko tržište i u skorijoj budućnosti se mogu očekivati limuzinski G80 i G90, kao i SUV GV80. Naime, Genesis G70 se na tržištu Južne Koreje prodaje od 2017. godine, a model koji treba da stigne na evropsko tržište je restilizovana verzija.

 

 

 

Za sada još nema podataka o cijenama kao i načinu distribucije Genesisa G70, ali može se očekivati vlastita prodajna mreža, nezavisno od Hyundaija i Kije...

Datum objave: 21/10/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook