Naslovna > Automobili > Honda > CR-V > Redizajnirani CR-V na testu

Honda

Redizajnirani CR-V na testu

Japanski proizvođač je prije dvije godine predstavio petu generaciju svog popularnog SUV-a, a završne testove već prolazi osvježena verzija ovog modela...

Kada je u pitanju spolašnji izgled vozila,  dizajneri su poradili samo na prednjem i zadnjem dijelu vozila koji se za sada još uvijek krije ispod kamuflažne folije, dok je ostali dio karoserije identičan verziji prije redizajna. Ove izmjene prije svega se odnose na prednju maku hladnjaka, a tu su i trapezoidni dvostruki izduvi,  kakve je promjene pretrpio branik za sada nije poznato. Trenutno nema informacija vezanih za enterijer, ali se pretpostavlja da će biti prisutne tek manje izmjene, ništa drastično.

Za pogon će i dalje biti zaduženi 1,5-litarski turbo-benzinski agregat sa 173 KS i 220 Nm, uparen sa šestostepenim manuelnim mjenjačem i 193 KS i 243 Nm koji stiže zajedno sa CVT automatik, te 2,4-litarski atmosferac, koji razvija 184 konjske snage i 240 Nm maksimalnog obrtnog momenta, a tu je i hibridna verzija koju čini 2,0-litarskog i-VTEC benzinac i dva elektromotora. Osvježeni CR-V će biti predstavljen početkom naredne godine, kada će svakako biti poznato više detalja o automobilu.

Datum objave: 09/07/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook