Naslovna > Automobili > Chevrolet > Cruze > Redizajnirani Cruze

Chevrolet

Redizajnirani Cruze

Na internetu se pojavila prva fotografija koja predstavlja dio onog što će nam donijeti redizajnirano izdanje Chveroletovog popularnog modela Cruze

Fotografija je osvanula na jednoj češkoj web stranici, a na njoj se mogu vidjeti neke novine koje će se pojaviti na redizajniranom modelu Cruze, koji bi se na tržištu trebao naći ove godine.  Sudeći prema ovoj fotografiji Cruze je doživio značajne promjene u prednjem dijelu. Novi odbojnik, LED integrisane lampe u svjetlosne sekcije, drugačiji oblik svjetala za maglu, i novi, šestougaoni oblik donjeg usisa zraka. 

 

Špekuliše se da će redizajnirani Cruze (u varijantama sa 4 i 5 vrata) biti obogaćen i novim agregatom. Radi se o poznatom 2,2-litarskom VCDI dizelašu koji pokreće Captivu. U tom slučaju Cruzeova trenutno najjača izvedba sa  163 KS, postala bi druga po jačini, jer pomenuti agregat razvija 25 KS više.  Redizajnirani Cruze biće predstavljen na ovogodišnjem Salonu u Ženevi, zajedno sa karavanskom izvedbom, koja je nastala na „regularnom modelu“ i koja bi se trebala pojaviti na tržištu također tokom ove godine. 

Datum objave: 02/01/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook