Naslovna > Automobili > Ford > Edge > Redizajnirani Edge za 2019. godinu

Ford

Redizajnirani Edge za 2019. godinu

Dizajnerski privlačan, bogato opremljen, komforan i veoma udoban SUV, koji u kombinaciji sa snažnim dizelašem, progresivnim upravljanjem i sportskim vješanjem može da ponudi vrhunsku zabavu u dinamičnoj vožnji, sada je doživio svoj redizajn...

Edge se prvi put pojavio 2006. godine, ali je na evropskom tržištu predstavljen deceniju kasnije. U Fordovoj američkoj gami SUV modela on je pozicioniran u sredini game između manjih Ecosporta i Escapea (evropska Kuga), te većih Flexa, Explorera i 5,6-metarskog diva Expeditiona. Edge je svojevrsni Fordov pokušaj da se nametne evropskim kupcima, koji preferiraju velike i dinamične SUV modele.

 


Evropska premijera redizajniranog Edge modela održana je u martu ove godine, a ovaj automobil sada već lagano stiže u prodajne salone. Redizajnirani Ford Edge biće dostupan u paketima opreme Titanium, ST-Line i Vignale, a proizvođač navodi da je automobil opremljen unapređenim sistemima asistencije vozaču. U vrhu ponude je verzija sa biturbo 2.0 EcoBlue dizelski agregat sa 4 cilindra koji isporučuje 230 ks. Motor je uparen sa osmobrzinskim automatikom, a snaga se prenosi na sva 4 točka pomoću Fordovog inteligentnog 4x4 sistema. Bazični 2.0 litarski EcoBlue sa pogonom na prednje točkove i takođe osmostepenim automatskim menjačem u stanju je da razvije 150 ks. Isti agregat dostupan je u varijanti sa 190 ks, manuelnim menjačem sa 6 brzina i pogonom na sva 4 točka. Model prije redizajna je pokretao dvolitarski Bi-Turbo dizelaš koji raspolaže sa 210 KS i 450 Nm obrtnog momenta, odnosno jednoturbinska verzija 2.0 TDCi motora sa 180 KS.

Datum objave: 02/01/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook