Naslovna > Automobili > Audi > Q7 > Redizajnirani SQ7 TDI uskoro u prodaji

Audi

Redizajnirani SQ7 TDI uskoro u prodaji

Prošle su tri godine otkako je njemački proizvođač predstavio svoj SUV visokih performansi, a sada je došlo vrijeme za osvježenje...

 

Promjene na spoljašnjosti vozila su suptilnije prirode, koje podrazumijevaju prije svega novu masku hladnjaka, koja je nešto šira, te vrata prtljažnika, kao i nova zadnja svjetla sa hromiranom ukrasnom lajsnom, kao kod novijih Audijevih luksuznih limuzina. Audi je ovaj SUV opremio i najsavremenijim tehnologijama poput najnovije MMI navigacije i Audi connect sistema koji kontroliše sve od informacija o saobraćajnoj gužvi do povezivanja sa Amazon Alexa.

 


Za pogon je i dalje zadužen 4.0-litarski twin-turbo V8 agregat sa 435 ks i 900 Nm maksimalnog obrtnog momenta, dok se snaga na sva 4 točka prenosi preko 8-stepenog automatika. Q7 do stotke i ovaj put stiže za 4,8 sekundi, dok je maksimalna brzina ograničena 250 km/h. U prodajnim salonima bi se trebao naći do kraja septembra,a početna cijena u Njemačkoj će iznositi 94.900 eura u verziji sa 5 sjedišta, dok će se onaj sa dva sjedišta više prodavati za 96.420 eura.

Datum objave: 23/07/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook