Naslovna > Automobili > Seat > Rekordna prodaja Seat Leona

Seat

Rekordna prodaja Seat Leona

Sarajevo, 28.8.2017- Treća generacija SEAT Leona oborila je sve prodajne rekorde koje su postavili Leoni prve i druge generacije.

Rekordna prodaja Seat Leona
Sarajevo, 28.8.2017- Treća generacija SEAT Leona oborila je sve prodajne rekorde koje su postavili Leoni prve i druge generacije. Od kraja 2012.godine do danas,  prodato je 682,567 primjeraka ovog modela, što ga čini najprodavanijim kompaktom u historiji kompanije.

 


“Treća generacija Leona označava prekretnicu za SEAT i  i glavni  je pokretač promjena. To je naš najprodavaniji model i donosi nam ogroman poslovni napredak, a zahvaljujući karavanskoj izvedbi koju smo po prvi put uveli na ovom modelu, takođe bilježimo napredak i sa flotnim isporukama. Leon Cupra, kao najjači model u historiji Seata, predstavlja suštinu brenda i pomogao nam je da dođemo i do kupaca koji traže sportske automobile”, tvrdi Wayne Griffith, potpredsjednik Seata, zadužen za prodaju i marketing.

U januaru ove godine je lansiran facelift  Leona. Skupa sa modelima Ibiza i Arona, Leon je dio najveće Seatove produktne ofanzive ikada, usljed čega je prodaja povećana za više od 13%.


  

 

Datum objave: 28/08/2017
Komentarišite ovaj članak


Stanje na putevima

Partneri

Auto Shop Magazin

TV Emisija ASM Plus

 

Facebook