Naslovna > Automobili > Renault > Clio > Renault Clio automobil godine u BiH
FOTO GALERIJA (47)

UAN BiH

Renault Clio automobil godine u BiH

Petnaesta po redu manifestacija Izbora automobila godine u Bosni i Hercegovini, donijela je za pobjednika četvrtu generaciju Clia

U auli Termalne rivijere Ilidža održana je finalna manifestacija 15. Izbora automobila godine u BiH, u organizaciji UAN BiH i agencije NewEvent.  Za glavnu nagradu u finalu se borilo sedam automobila: Dacia Lodgy, Hyundai i30, Renault Clio IV, Škoda Citigo, Volkswagen Golf 7, Peugeot 208 i Audi A3. Nakon glasanja šestočlanog žirija, sastavljenog iz najuticajnih bosanskohercegovačkih redakcija, treće mjesto pripalo je Hyundai i30, drugu poziciju zauzeo je Golf VII, dok je za automobil godine proglašen Renault Clio. 

 

Osim za automobil godine, nagrade su dodjeljene u još nekoliko kategorija, pa je tako nagradu za „PR Menadžer godine“ primila Đenita Grcić iz Autolinea -PR Mercedes-Benza u BiH.  Menadžer godine iz prateće autoindustrije je Marinko Planinić, direktor Unitradea, dok je za menadžera godine iz autoindustrije proglašen Senad Olovčić, direktor ASA Auta. Za privredno vozilo godine izabran je Ford Tranzit, koji uskoro slavi 50. rođendan, dok je za Eco vozilo godine izabrana Toyota Yaris HSD. Jedan od automobila koji je na izboru privukao najviše pažnje jeste Hyundai Santa Fe, koji je proglašen za najboljeg u kateogoriji „SUV godine“, dok je u kateogoriji  “Best buy vozilo godine” nagradu odnio  Peugeot 301 1.6 HDi Active.  Nagradu publike odnio je Audi A3, za kojeg je glasalo 34 % od 14.000 glasača portala klix.ba. Podsjećamo, Izbor automobila se vrši prema utvrđenim pravilima Udruženja auto novinara u BiH. Da bi jedan automobil mogao biti kandidovan za Izbor, potrebno je da zadovoljava nekoliko uslova od kojih su najvažniji oni da je u toku godine koja je prethodila promovisan na domaćem tržištu i da ga je najmanje 80 odsto članova žirija testiralo tokom godine. 

Datum objave: 12/02/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook