Naslovna > Automobili > Renault > Clio > Renault Clio – najsigurniji!

Renault Clio

Renault Clio – najsigurniji!

Euro NCAP je proglasila novi model Renault Clia za najsigurnije gradsko vozilo od svih testiranih modela u prošloj godini....

 

Ova nezavisna organizacija je testirala Clio sredinom protekle godine gdje je dobilo najviše moguće ocjene nezavisno od segmenta. Dizajniran na novoj CMF-B platformi, Cilo se ističe optimizovanom karoserijskom konstrukcijom, novim sjedištima i sigornosnim pojasevima konstruisanim kako bi pružili idealnu podršku svim putnicima u vozilu bez obzira na položaj i uzrast. 

 

Renault je zagovornik upotrebe tehnologije Fix4sure zbog njene sposobnosti zadržavanja putnika na mjestu i spriječi podvlačenje u slučaju udesa. Takođe zahvaljujući prostranoj unutrašnjosti u Clio je moguće uz pomoć ISOFIX sistema instalirati bilo koji model sjedišta za djecu, a i-Size omogućava bolju zaštitu glava putika na zadnjoj klupi u slučaju bočnog udara. Renault Clio kao praktičan gradski automobil nudi najbolju sigurnost u svim varijantama, a time se i potvrđuje Renaultova stručnost na polju sigurnosti za sve učesnike u saobraćaju.

Datum objave: 10/01/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook