Naslovna > Komercijalna vozila > Renault ojačava gamu električnih LKV vozila

Renault

Renault ojačava gamu električnih LKV vozila

Električna divizija Renault Pro+ snažnija je za dva nova modela. Na sajmu u Briselu predstavljen je Kangoo Z.E. sa produženom autonomijom, a diviziji električnih LKV vozila pridružen je i Master Z.E.

Sa dvije svjetske premijere električna divizija Renault Pro+ proširila je gamu na četiri LKV vozila i postala unikatna na svjetskom tržištu. Mimo toga, Renault proširuje uslugu povezanih usluga s korisnim funkcijama za svoje poslovne klijente.
‘’Električna divizija Renault Pro+ prodajni je lider na tržištu električnih LKV vozila u Evropi. Sa novim modelima Kangoo Z.E. i Master Z.E. Renault nastavlja ekspanziju ponude za profesionalne kupce i ujedno razvija mrežu umreženih servisa za poslovne korisnike.

 

Uvjereni smo da će profesinalni korisnici adekvatno iskusiti naša vozila sa nultom emisijom i vrhunskom povezivosti, koja će značajno doprinjeti kvalitetnijem poslovanju kao i pozitivnom iskustvu vožnje'', izjavio je Ashwani Gupta, voditelj globalnog poslovanja lakih komercijalnih vozila.
Gama električnih Renault Pro+ vozila sada uključuje četiri vozila: Twizy Cargo, novi komercijalni ZOE baziran na posljednjem modelu sa autonomijom od 400 km po NEDC normi, novi Kangoo Z.E. i najveći model Master Z.E.
Novi Kango Z.E. je opremljen sa kapacitetnijom 33kWh baterijom i novim agregatom od 60 KS. Najveći bonus poslije ''update''-a je produžena autonomija na 270 km po NEDC normi, odnosno 170 km u realnim uslovim sa jednim punjenjem, po čemu je Novi Kanoo Z.E. aposolutni lider u segmentu električnih LKV vozila na tržištu. Zahvaljujući novoj generaciji punjača snage 7kW vrijeme punjenja je skraćeno na šest sati, dok inovativna toplotna pumpa održava jednako pražnjenje baterije i u hladnim uslovima eksploatacije. Prodaja novog modela na evropskom tržištu starta polovinom 2017. godine.

 


Lansiranjem Mastera Z.E. koji će se u prodaji naći krajem tekuće godine, Renault je pomirio stručnost u razvoju električnih vozila i importovanja te tehnologije u vozilo iz segmenta velikih furgona. Električna verzija Mastera namijenjena je flotnim kupcima sa distribucijskim uslugama ka krajnjim tačkama u gradu, kao i većim opštinama i mjestima sa lokalnim samoupravama. Master Z.E. je opremljen 33kWh baterijom, a pogonjen je R75 agregatom koji izvorno dolazi od modela ZOE i razvija 76 KS. Jednako kao i Novi Kangoo sa produženom autonomijom, Master Z.E. koristi 7kW punjač sa skraćenim vremenom punjena i ima autonomiju od 200 km po NEDC standardima.
Poput vlasnika putničkih vozila sa nultom emisijom i kupci električnih LKV vozila mogu koristiti besplatne aplikacije Z.E. Trip i Z.E. Pass, koje omogućuju bezbrižno putovanje uz lociranje i korištenje adekvatne punionice u mreži od 80.000 javnih punionica širom Evrope. Ipak u 2017. Renault Pro+ divizija će dodatno osnažiti i predstaviti nove povezane usluge i korisne funkcije za poslovne korisnike, a prioritet su usluge "Fleet Management" i "prediktivno održavanje". Obje usluge će pružati flotnim kupcima da optimizuju poslovanje, reduciraju troškove, adekvatnije analiziraju sisteme rada, povećaju produktivnost rada i maksimiziraju sigurnost vozača.

# # #
 

Datum objave: 16/01/2017
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook