Naslovna > Auto moto sport > Renault Trucks ispunio svoju misiju

Truck Racing

Renault Trucks ispunio svoju misiju

"Idemo u Jaramu osvojiti bodove" izjavio je Renault Trucks tim prije treće etape Europskog prvenstva FIA Truck Racing. S obzirom da su 3 vozača osvojila 90 bodova u vikend utrkama, cilj je bio ostvaren. Ukupno je tim osvojio 3 mjesta na podijumu, uključujući i drugo mjesto za Markus Oestreicha u nedjeljnom natjecanju, i trenutno ima 316 bodova u sveukupnom timskom rangiranju.

Treća etapa Europskog prvenstva FIA Truck Racing održala se u Jarami, u Španjolskoj, pod visokim suncem. Renult Trucks uspio je ostvariti svoj ambiciozni plan i sakupiti bodove sa osvojena tri mjesta na podijumu, uključujući i drugo mjesto Markus Oestreicha u nedjeljnom natjecanju. Osvojeni bodovi od velikog su značaja za daljnje natjecanje u sezoni.

 

Ali stvari se za svakoga nisu odvijale glatko taj vikend. U subotnjim probnim vožnjama Adam Lacko suočio se s tehničkim problemima koji su ga pratili tijekom cijelog dana. Ipak je uspio osvojiti četvrto mjesto za vrijeme "super pola", odmah iza svojeg timskog kolege Markus Oestreicha, dok je Markus Bösiger stigao šesti. Dodatna loša sreća prisilila je Lacka da napusti stazu prije kraja prve utrke. Markus Oestreich uspio je zadržati treću poziciju, a odmah blizu iza njega bio je Markus Bösiger.

 

 

Druga utrka nesumnjivo je bila jedna od ključnih trenutaka toga vikenda. Kažnjeni jer su stigli kasno na stazu Markus Oestreich i Adam Lacko morali su započeti utrku iza svih ostalih. Ali kakav su samo priredili spektakl! Markus Oestreich upotrijebio je sav svoj talent i iskustvo kako bi došao s 23. na 4. mjesto, svega nekoliko stotina sekundi od podijuma. Adam Lacko i Markus Bösiger su se snažno borili kako bi završili na petom odnosno šestom mjestu.Nedjelja je bolje započela. U “super polu” Oestreich je stigao drugi, dok ga je Lacko slijedio na 4. mjestu i Bösiger na 5. Nakon mahnite prve utrke, tri timska vozača Renault Trucksa zadržala su svoje mjesto na ljestvici a Markus Oestreich stigao je do drugog mjesta na podijumu što je njegov najbolji rezultat vikenda.
Posljednja utrka bila je puna napetosti! Vodeća grupa ostala je grupirana kroz svih 12 krugova sa iznimno malo prostora za preuzimanje, što je omogućilo Markus Bösigeru da zauzme treće mjesto na podijumu dok su Markus Oestreich i Adam Lacko završili šesti, odnosno sedmi.

I nakon ovog vikenda tim Renault Trucks-MKR Technology je u vodećoj poziciji u ekipnom natjecanju dok Markus Oestreich trenutno drži treće mjesto u individualnom natjecanju vozača. Renault Trucks namjerava nastaviti u istom ritmu i veseli se ponovnom susretu s obožavateljima utrka kamiona na sljedećoj etapi prvenstva u Nogaru 23. i 24 lipnja.

Prvenstvo će se vratiti u Jaramu početkom listopada, u pretposljednjoj utrci sezone, te će Renault Trucks opet imat priliku podijeliti užitak utrke s klijentima na Iberskom poluotoku.

Datum objave: 20/06/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook