Naslovna > Automobili > BMW > iNEXT > Renderi BMW-ovog električnog noviteta

BMW iNext

Renderi BMW-ovog električnog noviteta

Ove render fotografije nadolazećeg električnog je izradio Magnus S. Mattulat, i ukoliko finalna verzija bude baš ovako izgledala, iNext će biti veoma privlačnog izgleda...

 

Za razliku od prethodnih elektrifikovanih modela BMW i3 i i8, iNext sa svojim mainstream izgledom će biti dosta suptilniji, ali će posjedovati neke jedinstvene dizajne dizajnerske izražaje. Sudeći po dosadašnjim špijunskim fotografijama, vozilo će imati velike bočne prozore i tanak B-stub koji bi trebali omogućiti kabinu preglednijom, prozračnijom i ugodnijom na dužim putovanjima.

 

 

 

 

Da li će BMW iNext imati pogon na sva četiri točka još uvijek nije poznato, jer su do sada svi elektrifikovani modeli bili najavljeni samo sa pogonom na zadnju osovinu. Pošto bi iNext trebao biti vodeći model iz ponude, velika je vjerovatnoća da se u ponudi  nađe varijanta sa pogonom na sva četiri točka. Što se tiče autonomije, prema riječima proizvođača ona bi mogla iznositi oko 560 kilometara sa jednim punjenjem baterije, čime bi se iNext izjednačio sa Teslinim modelom X. Iako BMW još uvijek nije definisao cijenu modela iNext na tržištu, očekuje se da bi ona mogla iznositi oko 90.000 eura po jedinici.

Datum objave: 02/05/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook