Naslovna > Automobili > Mercedes-Benz > GT AMG > Reper dizajnirao novi kupe

Mercedes-AMG

Reper dizajnirao novi kupe

Will.i.am je ranije viđen više puta u neobičnim automobilističkim projektima. Ispod njegovog pera izašao je „oplemenjeni“ DeLorean, retro kupe baziran na VW Bubi, širokotrupni Lexus NX i Tesla Model S u nečuvenim „body kit-om“ - sve su to bile kreacije koje nisu izazvale sumnjiv umjetnički kvalitet...

Sportski automobil ukršten sa SUV-om rezultat je kreativne saradnje poznatog američkog repera Will.i.am-a i motosportske marke Mercedes-AMG. Zvanična premijera će se održati 5. maja. Will.i.am, William James Adams postao je brend ambasador za Mercedes-AMG početkom jeseni prošle godine. Vijest o novom imenovanju majstora šou biznisa bila je tempirana da se poklopi s premijerom plug-in hibridnog liftbacka Mercedes-AMG GT 63 SE Performance sa kapacitetom od 843 KS.

 

 

 


Will.i.am je tipičan multiumjetnik: muzičar, pjesnik, DJ, vođa Black Eyed Peas-a, producent, glumac, modni dizajner, dizajner, inženjer i kreativna osoba u najširem smislu riječi. Prije deset godina, reper je čak planirao pokrenuti vlastitu automobilsku kompaniju I.Am.Auto, ali je kasnije odustao od ove ideje. Ipak, trgovci Mercedes-AMG-a smatrali su da motosportski brend i reper imaju „zajedničku DNK“, i oboje sa strašnom snagom „inoviraju i pomiču granice“, tako da bi saradnja trebala biti plodonosna. Pull Up klip koji je Will.i.am napravio prošle godine za Mercedes-AMG prikupio je 14 miliona pregleda na YouTube-u, velikim dijelom zahvaljujući spektakularnoj bisti soliste Jessice Reynoso (jedna od članica Black Eyed Peas-a, koja sada radi pod pseudonimom J. Rey Soul).

Sljedeća faza saradnje Mercedes-AMG-a i 47-godišnjeg kreativca je svojevrsni kupe sa prednjim dijelom Mercedes-Benz G-klase, čiji su tizeri objavljeni na stranim društvenim mrežama  vikenda. Očigledno, za osnovu je uzet gore pomenuti Mercedes-AMG GT 63 SE Performance liftback, ali će imati troja vrata umesto pet: bočna vrata su kombinovana u dvije džinovske „kapije“ koje se otvaraju prema glavnom pravcu, a centralni stubovi tijela su „izrezani“. Svi detalji o novoj saradnji biće poznati 5. maja.

 

Datum objave: 03/05/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook