Naslovna > Automobili > Seat > Arona > Restilizovana Arona na testiranju

Seat Arona

Restilizovana Arona na testiranju

Seatov prvi kompaktni SUV lansiran je prije otprilike četiri godine kao sportskija alternativa Volkswagenovom T-Crossu, a sada je vrijeme za osvježavanje lica uz moderniji izgled...

Restilizovana Arona biće predstavljena u aprilu ove godine, uz pregršt revizija koje će joj pomoći da bude konkurentna najnovijem Nissan Jukeu i nedavno ažuriranom Citroenu C3 Aircross. Sa faceliftom Arona će stajling prilagoditi sa ostatkom novije Seatove linije. Tu je prednji koji dijeli iste usisnike za vazduh kao i Cupra Formentor, a ažurirani farovi donose trouglasta dnevna svjetla kao kod modela Ateca. Slična priča je i pozadi, gdje Arona dobija svježa zadnja svjetla inspirisana takođe Atecom uz dorađeni branik. Redizajnirani crossover biće zaokružen sa osvježenom paletom boja i nekim novim aluminijumskim točkovima.

 

 


Revizije unutrašnjosti neće biti tako opsežne, ali može se očekivati da će Seat učiniti nivoe opreme malo primamljivijim dodajući više opreme nižim nivoima. Što se tiče palete motora, ne treba očekivati promjene, jer svi Aronini pogonski sklopovi i dalje prisutni u bratskim modelima iz VW kuće, T-Crossu i Kamiqu, koji ujedno dijele i istu MQB A0 platformu. To znači da početni model ostaje sa 1,0-litarski turbobenzincem sa snagama od 94 i 113 KS. Na vrhu ponude biće 1,5-litarski četverocilindrični turbobenzinac koji se može pronaći kod veće Atece i Leon hatchbacku. Proizvodi 148 KS i standardno će se nuditi sa manuelnim 6-stepenim mjenjačem. Postoji mogućnost i 48-voltne blage hibridne tehnologije, pozajmljujući 1,0-litarski eTSI od 108 KS od VW Golfa. Više informacija možemo očekivati u narednom periodu.

Datum objave: 11/03/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook