Naslovna > Izdvajamo iz sadrzaja > Revolucionarni iskorak ili neuspjeli eksperiment

Michelin

Revolucionarni iskorak ili neuspjeli eksperiment

Michelin nudi novi prototip pneumatika, koji će masu vozila podupirati fleksibilnim gumenim kompozitima za razliku od konvencionalnih sa vazduhom pod pritiskom...

Iz kompanije najavljuju revolucionarnu gumu, koja će se razlikovati od dosada ustaljenih modela sa vazdušnim pritiskom. Osim što je poznat izgled i koncept novog pneumatika, sa fleksibilnim gumenim kompozitima, nema više tehničkih detalja, niti informacija o strukturi materijala. Ovaj proizvod u Michelinu su nazvali UPTIS, što u prevodu znači Jedinstveni sistem gume otporan na bušenje. Cilj ovog patenta je da stane na kraj najvećem problemu kod konvencionalnih guma, to je naravno bušenje i ispuštanje vazduha, čime bi se značajno produžio redni vijek a takođe i smanjili troškovi za vozače.

 

 

 

 

 

 

Od značaja je i to da nove gume ne zahtjevaju posebnu modifikaciju, te se montiraju na obične felne kao i ostale. Michelin planira da ovu gumu predstavi Mreži saobraćajnih policija Evrope (ROADPOL) u avgustu ove godine. Takođe u planu kompanije je i to da ove gume prvo ustupe saobraćajnim policijama, kako bi najprije bile testirane u stvarnim uslovima od strane istih. Prema najavama iz kompanije, novi pneumatici na tržištu Evrope bi se mogli pojaviti 2024. godine, za sada nema preciznih podataka o cijeni.

Datum objave: 22/07/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook