Naslovna > Automobili > Volkswagen > I.D. Serija > Rezervisan za Stari kontinent

VW ID.5

Rezervisan za Stari kontinent

Volkswagenova linija električnih automobila ID rapidno raste, a čini se kako će nedavno testirani ID.5 biti isključivo namijenjen evropskom tržištu...

Volkswagen nastavlja sa ,,punim gasom“ kada je u pitanju proizvodnja električnih automobila. Njemački proizvođač ima u planu da do 2023. godine proda milione automobila bez emisije štetnih gasova. Iza ove ofanzive stoji ID serija, a među prvim modelima naći će se model oznake ID.4. Potpuno očekivano, VW namjerava prodavati različite varijacije ovog modela, a jedan od njih mogao bi da nosi oznaku ID.5. Riječ je o modelu koji je nedavno uočen na stazi u Nirburgringu, što znači da se već radi o testnoj fazi.

 

 


Karakterističan detalj ID.5 jeste sve popularnija coupeovska linija krova, za razliku od konvencionalno dizajniranog ID.4 modela. Kao što se može vidjeti na špijunskim fotografijama, ID.5 uz padajući krov i zadnji spojler obiluje sportskim stilom, pa tako nema sumnje da će privući veliki broj mlađe populacije. Iako nema još zvaničnih informacija, prema nekim tvrdnjama ID.5 bi se trebao naći u prodaji sljedeće godine, a ostaje da se vidi da li će nositi pomenutu oznaku. Ovaj električni crossover prodavaće se samo na evropskom tržištu, što su potvrdili i u Volkswagenu. 

Datum objave: 23/11/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook