Naslovna > Automobili > Porsche > 911 > Rijetkost u svijetu

Porsche 911

Rijetkost u svijetu

Kada je riječ o patrolnim automobilima, ni jedna policija u svijetu ne može da se mjeri sa onom u Dubaiju. Ipak, mnogi će pozavidjeti policajcima iz Novog Južnog Velsa u Australiji koji će uskoro sjesti u Porsche 911 ...

Porsche 911 nije u istom rangu sa Aston Martinom One-77 ili Lamborghini Aventadorom, koje voze policajci u Dubaiju, ali svakako predstavlja rijetkost među policijskim automobilima bilo gdje u svijetu. Policija iz australijskog Novog Južnog Velsa pohvalila se da je u saradnji sa lokalnom ispostavom Porschea došla do vrijednog patrolnog vozila. Saradnja sa njemačkim premijum proizvođačem započela je 2012, kada je policija dobila na korišćenje Porsche Panameru, koja je sada zamjenjena novom 911-icom. Iako je riječ o brzom sportskom modelu, Porsche 911 neće se koristiti u potjerama za kriminalcima ili za onima koji prekrše saobraćajne propise.

 

Automobill će služiti u ceremonijalne svrhe i kao vozilo pomoću kojeg će policija pokušati da ostvari bolji kontakt sa lokalnim stanovništvom. "Porsche će se koristiti i u raznim dobrotvornim akcijama, a želja nam je da novi automobil dovede do pozitivne interakcije između policije i lokalne zajednice, naročito kada je riječ o mlađoj populaciji", objašnjavaju u policiji. Za kombinaciju boja i dizajn šara na eksterijeru automobila zaslužni su studenati nekoliko fakulteta iz Novog Južnog Velsa. Policija nije saopštila specifikacije njihovog Porschea 911, a poznato je da osnovna verzija ovog automobila za pogon koristi 3.4 litarski šestocilindrični motor sa 350 ks, koji u kombinaciji sa automatskim mjenjačem omogućava da auto od 0 do 100 km/h ubrza za 4,6 sekundi.

 

Datum objave: 24/11/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook