Naslovna > Vijesti > Rođendan šampiona

Abarth 695

Rođendan šampiona

Abarth je izgradio posebnu verziju 695 kako bi proslavio svoju 70. godišnjicu - i to je prije svega ostvario podesivim zadnjim krilom.

Predstavljen je Abarth 695 70. Anniversario - specijalna verzija Abarth-ovog vodećeg kompaktnog hot hatch-a koji slavi 70. godinu postojanja. Proizvodnja će biti ograničena na samo 1,949 jedinica, a taj broj predstavlja godinu rođenja italijanske marke. Stilizovane revizije u odnosu na standardni Abarth 595 uključuju skup širih 17-inčnih alu naplataka SuperSport, zakrčene lukove kotača, dublje bočne spojlere i novo ručno podesivo stražnje krilo, koje nudi 12 postavki između nula i 60 stepeni. U svom maksimalnom podešavanju, novi spojler nudi 42kg dodatnog potiska pri brzini od 200km/h.

 

Abarth je 70-godišnjicu obilježio u Monzi, kao podsjetnik na šampionske dane starog modela, te je na krov 695 dodao i naljepnicu za šahovnice i naljepnicu škorpiona na poklopac motora, u čast istorijskih trkača kompanije. Ostale mehaničke nadogradnje uključuju set većih ventiliranih kočnica, aluminijumske Brembo čeljusti sa četiri klipa i par prilagodljivih prigušivača za zadnju osovinu. Abarth je takođe opremio ovo poslednje specijalno izdanje 695 sa aktivnim izduvnim sistemom "Record Monza".

Datum objave: 07/10/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook