Naslovna > Automobili > Porsche > Boxster > Rođendansko izdanje u 1,250 primjeraka

Porsche Boxster

Rođendansko izdanje u 1,250 primjeraka

Porsche je povodom 25. rođendana Boxstera izbacio specijalno izdanje Boxster 25 Years, koji dolazi sa 395 KS i jedinstvenim izgledom...

Povodom takozvane srebrne godišnjice Porsche je izbacio posebno izdanje Boxstera čija je proizvodnja ograničena na 1,250 jedinica. Kozmetičke promjene u odnosu na standardni roadster uključuju aluminijumski poklopac za gorivo, izduvne cijevi visokog sjaja i izbor od tri boje, Silver Metallic, Deep Black Metallic i Carrara White Metallic. Poput originalnog Boxstera, i ovo posebno izdanje ima krov od crvene tkanine, ali sa utisnutim ,,Boxster 25“ oznakama u čast godišnjice. Što se tiče enterijera Porsche je posebno izdanje Boxstera opremio kožnim sportskim sjedištima, aluminijumskim oblogama, sportskim upravljačem, a tu su i posebno dizajnirani pragovi sa ,,Boxster 25“ logom.

 

 


Pokreće ga isti 4,0-litarski redni ,,šestak“ koji se može pronaći u najsnažnijem Boxsteru GTS. Ovaj motor ima snagu od 395 KS i 400 Nm obrtnog momenta, što je dovoljno za ubrzanje od 0-100 km/h za četiri sekunde i maksimalnu brzinu od preko 290 km/h. Motor je povezan za šestostepenom manuelnom transmisjiom, a opcionalno je dostupan i sedmostepeni manuelni mjenjač. Posebno izdanje Boxstera dolazi sa Porscheovim sistemom aktivnog upravljanja ovjesom, koji smanjuje visinu za 10 mm. Tu je i Porscheov Sport Chrono paket koji uz pomoć launch controla ispaljuje Boxstera brzinom munje. Prve isporuke specijalnog izdanja očekuju se na proljeće ove godine i to po početnoj cijeni od 94,986 eura.

Datum objave: 14/01/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook