Naslovna > Auto moto sport > Rosberg briljirao u Bahrainu

Formula 1

Rosberg briljirao u Bahrainu

Nico Rosberg je ime koje se zadnjih dana najčešće spominje u najbržem cirkusu na svijetu. On je uspio da ostvari novu pobjedu na trci za Veliku nagradu Bahraina, ponovi uspjeh iz prošle australijske trke, i na taj način potvrdi glavnu konkurentnost za titulu u ovoj sezoni ...

Ovom pobjedom ubjedljivo je prvi na ukupnom poredku sa 50 bodova, 17 više od kolege iz tima, Lewisa Hamiltona. Vremenski uslovi bili su idealni za vozače, što im je omogućilo da pokažu svoj maksimalni potencijal. Međutim, nisu svi uspjeli da iskoriste ovu trku. Sebastian Vettel je imao preblema sa pogonskom jedinicom, pa je morao da parkira svoj bolid. U početku trke, prednjačili su mercedesovi vozači, dok Hamilton nije usljed kontakta sa Williamsovim vozačem završio na posljednjem mjestu. Trku je poveo Nico Rosberg ispred Felipea Masse. Sa pete pozicije, do 10. kruga, finac Raikkonen je uspio da se dokopa drugog mjesta.

 

Dok je trajala borba za drugu poziciju, Rosberg je uspio da napravi 12 sekundi prednosti ispred vozača Ferarrija, dok je do 22. kruga tu prednost povećao na 12,7 sekundi. Pred sami kraj trke, Finac je uspio da smanji ovu prednost na šest sekundi, ali je to bilo nedovoljno da bi se Njemcu u Mercedesu uskratila još jedna pobjeda. Na trećoj poziciji završio je još jedan vozač Mercedesa, Lewis Hamilton. Četvrti je bio Ricciardo, dok je peto mjesto pripalo Romanu Grosjeanu koji se našao ispred Verstappena i Masse. Ovogodišnji šampionat Formule 1 nastavlja se Velikom nagradom Kine u Šangaju 17. aprila.

Datum objave: 04/04/2016
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook