Naslovna > Auto moto sport > Rossi pobjednik na samom startu

GP šampionat

Rossi pobjednik na samom startu

Na Velikoj nagradi Katara, kojom je startovao ovogodišnji Moto GP šampionat, pobjedu je odnio Valentino Rossi koji je ujedno i devet puta ponio titulu svjetskog šampiona …

U foto-finišu na stazi Losail sa jednom i po desetinkom prednosti u odnosu na Andreaa Doviciozo na Ducatiju, bio je brži Rossi, dok se na trećem mjestu našao Andre Janone, koji je kompletirao het-trik Italijana na otvaranju sezone. "Ovo je jedna od najboljih pobjeda u mojoj karijeri. Motor je bio fantastičan, a ja nikad nisam odustao, uprkos velikoj borbi sa rivalima. U posljednje tri sezone sam uvijek vozio solidne trke i stizao sam do podijuma u Kataru, ali pobijediti ovdje je već nešto drugo. Presrećan sam jer smo se mnogo mučili tokom treninga i testiranja, ali smo odradili odličan posao tokom 22 kruga", rekao je Rossi.

 

On je rekao da je njegov tim jako naporno radio da bi on došao u poziciju da se bori za pobjedu, posebno poslije loših kvalifikacija. "Prvo što vam je potrebno je sreća, ali rad koji je tim uložio tokom vikenda je napravio razliku u mom ritmu tokom trke. Ovo je definitivno bila jedna od najboljih trka karijere, posebno kada se pogleda gdje sam bio dan ranije. Moram da zahvalim svom timu, inženjerima i svima u Jamahi jer smo uradili nešto sjajno", naglasio je on.

 

Prva trka GP šampionata je svakao bila loša za prvaka koji je briljirao prošle sezone Marka Markez jer je trku završio na petom mjestu. Naime, on je na samom startu izletio sa staze pa je praktično ponovo morao da krene sa poslednjeg mesta, ali smatra se da je i peto mjesto veliki uspjeh s obzirom na problem koji je imao. Sledeći Moto GP šampionat nastavlja se Velikom nagradom Amerike 12. aprila.

 

Datum objave: 31/03/2015
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook