Naslovna > Automobili > Lada > Granta > Rusi stopirali proizvodnju linija

Privremeno zaustavljene trake

Rusi stopirali proizvodnju linija

Avtovaz ruska fabrika automobila privremeno je zaustavila trake za proizvodnju modela "lada kalina" i "lada granta", rečeno je agenciji Tas u pres centru kompanije


Avtovaz sarađuje sa 450 dobavljača,  od kojih tri nedavno nisu mogla da obezbijede neophone komponente sa sklapanje vozila "lada". Zbog toga je odlučeno da se zaustavi linija "kaline" i "grante", kako sa traka ne bi silazili nekompletni automobili, precizirali su u pres centru. Proizvodnja na liniji "kalina"i "granta" će biti obnovljena 27. oktobra, dok linije za proizvodnju ostalih modela rade u normalnom režimu.To nije prvi put da kompanija zaustavlja proizvodnju automobila "lada kalina" i "lada granta". Sredinom aprila 2014. Avtovaz je takođe privremeno prekinu prozvodnju.Kako su objasnili u pres centru, tada je to bilo u skladu sa utvrđenom planom proizvodnje automobila, rezervnih dijelova i montažnih sklopova u cilju optimizacije zaliha u skladištima i u dilerskoj mreži.

 


"Lada granta" je u septembru bila najprodavaniji model u Rusiji, sa 16.900 automobila i rastom od 15 odsto na godišnjem nivou, pokazali su podaci Asocijacije evropskog biznisa. "Lada kalina" je zauzela četvrto mjesto, sa 5.700 jedinica i rastom od 7,5 osto. Ukupna prodaja automobila "lada" u septembru je na ruskom tržištu dostigla 36.513 automobila što je 38 odsto više nego u avgustu. Povećana je tražnja svih modela. Najveći mjesečni rast prodaje ostvarile su "lada kalina" (33 odsto) i "lada granta" (42,7 odsto), dok je "lada 4x4" udvostručila prodaju, podsjetio je Avtovaz.

Datum objave: 27/10/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook