Naslovna > Automobili > Volvo > S60 > S60 i V60 potvrdili sigurnost i u Evropi i u SAD-u

Volvo

S60 i V60 potvrdili sigurnost i u Evropi i u SAD-u

Vodstvo Volvo Car korporacije na polju sigurnosti još je jednom potvrđeno najboljim rezultatima na sigurnosnim testovima na obje strane Atlantika.

Volvo V60 je osvojio svih pet Euro NCAP zvjezdica, te je proglašen najsigurnijim automobilom u kategoriji velikih porodičnih automobila, dok je Volvo S60 u SAD-u osvojio svih pet zvjezdica na NHTSA sigurnosnim testiranjima.„Jako je dobra vijest to što je našu namjeru da kupcima ponudimo najsigurnije automobile na tržištu potvrdilo nekoliko nezavisnih sigurnosnih ispitivanja na različitim kontinentima“ - izjavio je Thomas Broberg, stariji sigurnosni savjetnik pri Volvo Car korporaciji.

 

Pored toga što se pokazao najsigurnijim automobilom u kategoriji velikih porodičnih automobila, Volvo V60 je dobio i posebnu nagradu za City Safety sistem izbjegavanja udarca.U Sjedinjenim Američkim Državama, Volvo S60 je osvojio svih pet zvjezdica u NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration) testiranju, poznatom i kao US-NCAP. Volvo S60 je bio jedini automobil koji je osvojio pet zvjezdica u sva tri testa (frontalni udarac, bočni udarac u stub, bočni udarac u barijeru), a osvojio je i pet zvjezdica u testu prevrtanja.Volvo S60 je trenutno jedini evropski luksuzni automobil u SAD-u, sa vrhunskim NHTSA ocjenama, kao i IIHS (Insurance Institute for Highway Safety) Top Safety Pick nagradom.„Volvo predvodi razvoj dodatnih tehnologija, koje pomažu vozaču u izbjegavanju kolizije. Svi ti sistemi su namijeneni da pomognu vozaču da ostane budan i dobro informisan, kako bi izbjegao opasne situacije. Na predstojećem sajmu automobila u Ženevi, Volvo će potvrditi svoje vodstvo na polju sigurnosti, predstavljanjem inovativne sigurnosne tehnologije“ - izjavio je Stefan Jacoby, predsjednik Volvo Car korporacije.

Datum objave: 04/02/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook