Naslovna > Automobili > Volvo > S60 > S60 odličan na novim testovima sigurnosti

Volvo

S60 odličan na novim testovima sigurnosti

Na novouvedenom testu sigurnosti koji simulira frontalno-bočni kontakt dva vozila odnosno udar vozila u stub Volvo 60 je dobio visoke ocjene...

Američki Insititut za sigurnost na putevima (Insurance Institute for Highway Safety) objavio je u svom najnovijem izvještaju da je Volvo S60 jedan od dva automobila koji su ostvarili najbolji rezultat u novom frontalnom udarcu sa malim pomakom.
Podsjećamo da u novom sigurnosnom testu, tek 25 posto površine prednjeg dijela vozila na vozačevoj strani, udara u čvrstu prepreku pri brzini od 64 km/h. Test je osmišljen kako bi se dočarao udarac u drugo vozilo iz suprotnog smjera ili u objekat kao što je drvo ili stub.
„Relativno maleno područje udara, pokazalo je ozbiljne posljedice pri udarcu, tako da smo prezadovoljni rezultatima. Naš je cilj stvoriti automobile, koji će zaštiti putnike u većini situacija. Ovaj test pokazuje da naši sigurnosni sistemi rade besprijekorno“ - izjavio je Thomas Broberg, stariji sigurnosni savjetnik pri Volvo Car korporaciji.

 

Podsjećamo da je posvećenost Volva sigurnosti u saobraćaju, prepoznata je u nekoliko sigurnosnih studija. Prošle je godine čak pet Volvo modela (C30, S60, S80, XC60 i XC90), osvojilo “Top Safety Pick” nagradu. Volvo je bio jedini evropski brend sa pet nagrađenih modela u 2011 IIHS izvještaju. Model XC60 je također jedini SUV crossover koji je osvojio IIHS Top Safety Pick nagradu, te svih 5 U.S NCAP zvjezdica. U testu iz 2010. godine, XC60 je osvojio 5 zvjezdica u svim individualnim testovima, uključujući 5 zvjezdica za vozača, 5 zvjezdica za suvozača, te 5 zvjezdica za bočne udarce.

Datum objave: 16/08/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook