Naslovna > Automobili > Volvo > Polestar > Sa proizvodnih traka sišla 100.000-ta električna limuzina

Polestar 2

Sa proizvodnih traka sišla 100.000-ta električna limuzina

Postignuće dolazi dvije i po godine otkako je Polestar 2 ušao u proizvodnju u fabrici Volvo Cars u Luqiaou u Kini...

Polestar je nedavno proizveo 100.000. električno vozilo Polestar 2 u fabrici Volvo Cars u Luqiaou u Kini, dvije i po godine nakon početka proizvodnje. Vozilo je namijenjeno kupcu u Irskoj, jednom od najnovijih Polestar globalnih tržišta, i ima jedinstvene naljepnice na vratima koje označavaju ovo postignuće. Potražnja za Polestar 2 je i dalje velika, a proizvođač automobila predviđa da će ove godine isporučiti 50.000 automobila širom svijeta. Polestar je do sada napravio 50.000 jedinica do 2022. godine, a sada se fokusira na njihovu isporuku kupcima širom svijeta. Polestar 2 je trenutno dostupan na 27 globalnih tržišta širom Evrope, Sjeverne Amerike, Kine i Azijsko-pacifičkog regiona.

 

 

 


Otkako je prvo vozilo Polestar 2 isporučeno u julu 2020., EV se kontinuirano nadograđuje. Zahvaljujući daljinskom bežičnom (OTA) ažuriranju softvera, automobilima su dodati različiti elementi, uključujući proširenje dometa, povećanje brzine punjenja, funkciju ekološke klime i optimizaciju predkondicioniranja baterije. U prvih devet mjeseci ove godine, Polestar 2 je zauzeo peto mjesto u segmentu premium automobila srednje veličine po prodaji, ispred BMW-a i4 EV i Audija A5 sa tradicionalnim pogonom. Polestar je u tom periodu prodao 17.994 EV-a, što je povećanje od 63 posto, prema podacima istraživača tržišta Dataforce koje navodi Automotive News Europe.

 


Obim je takođe učinio Polestar 2 peto rangiranim u Evropi premijum EV, ispred Audija Q4 e-tron, Mercedes-Benz EQA i Volva XC40 Recharge. Dok je Polestar 2 trenutno jedini potpuno električni model u prodaji, marka će dodati tri nova EV u naredne tri godine, počevši od nedavno predstavljenog Polestar 3 2023. SUV srednje veličine će biti praćen Polestar-om 4 crossoverom kupeom 2024. i Polestarom 5 vodećim sedanom 2025. Dalje na putu je Polestar 6 halo roadster, za koji se očekuje da će biti lansiran u narednih pet godina.

Datum objave: 26/11/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook