Naslovna > Automobili > Subaru > Impreza > Sa restilizacijom postaje hibrid

Subaru Impreza 2020

Sa restilizacijom postaje hibrid

Subaru je predstavio restilizovani model Impreza za evropsko tržište koji bi trebao biti dostupan kupcima od maja ove godine...

 

Najveća novost u vezi novog Subarua je pogonski e-Boxter agregat, koji se mogao vidjeti na modelima XV i Forester. Sistem koristi identičnu modularnu platformu i omogućava manju potrošnju goriva i smanjenu emisuju štetnih gasova. Kozmetiče izmjene vidljive su samo na branicima i svjetlosnim grupama, kao što se već moglo vidjeti na modelu prezentovanom u Japanu prošle godine. Na prednjem fascijalnom dijelu vozila se ističu hromirani detalji, a tu su i redizajnirani 17-inčni aluminijumski naplatci. Novi Subaru je opremljen mnoštvom sigurnosnih sistema od kojih se izdvajaju Reverse Automatic Breaking, Rear Vechile Detector, Blind Spot Detector i Lane Change Assist. Nadogradnje šasije su omogućile i dodatno poboljšanje sigurnosti u slučaju nezgode kao i podizanje udobnosti na veći nivo.

 

 

Pogonska jedinica e-Boxter se sastoji od dvolitarskog benzinskog agregata uparenog sa elektromotorom, dos se simetrični AWD pogon na sva četiri točka dolazi u kombinaciji isljučivo sa automatskom Lineatronic transmisijom. Baterija omogućava autonomiju od pređenih  40 kilometara u potpuno električnom modu vožnje, dok sistemi Engine Driving i Motor Assist Driving omogućavaju odabir korištenja samo endotermične ili obje jedinice. Kroz SI-Drive sistem moguće je odabrati Inteligence ili Sport režim vožnje. Za sada Subaru nije objavio podatke o performansama, potrošnji goriva kao ni cijeni na evropskom tržištu.

Datum objave: 10/02/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook