Naslovna > Automobili > Land Rover > Range Rover Sport > Sa trake sišao milioniti Range Rover Sport

Range Rover

Sa trake sišao milioniti Range Rover Sport

Range Rover je prošle godine proslavio 50. rođendan, a u Land Roveru sada imaju novi razlog za slavlje jer je Range Rover Sport dostigao cifru od milion proizvedenih primjeraka...

U zvaničnom video snimku, britanski proizvođač automobila obilježava proslavu za Range Rover Sport u čast milionitog proizvedenog primjerka. Predstavljen 2004. godine, najprije kao koncept Range Stormer, Range Rover Sport je izrastao i postao jedan od najprodavanijih terenaca Land Rovera svih vremena. Land Rover se osvrnuo na svoja dostignuća u prethodnim godinama, koja uključuju priznanje kao najbrži SUV na Nurburgringu 2014. godine sa SVR izdanjem, koje je završilo krug na stazi za 8 minuta i 14 sekundi.

 

 


Dostizanjem ove jubilarne cifre, Land Rover se neće zaustaviti kada je u pitanju ofanziva sa Range Rover Sport modelom. Prošle godine je SUV dobio osvježenje, a već je primijećena i nova generacija u fazi testiranja. Dolazak je predviđen 2022. godine, ali za sada nema konkretnih informacija o novom Range Rover Sport modelu. Ipak, treba očekivati određene trendovske mjere poput cijelog niza elektrifikovanih pogonskih sklopova. Što se tiče dizajna, na osnovu nekih špijunskih snimaka, očekuje se ipak evolucija, te zadržavanje osnovnih karakteristika aktuelnog modela. Više informacija svakako se očekuje u skorije vrijeme.

Datum objave: 08/02/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook