Naslovna > Teme > Sa tržišta povučeno oko 1,6 miliona vozila

BMW

Sa tržišta povučeno oko 1,6 miliona vozila

Njemački proizvođač automobila povukao je sa tržišta oko 1,6 miliona vozila, a razlog tome je potencijalna opasnost od izbijanja požara...

Nakon sopstvene istrage došlo se do zaključka da bi u nekim dizelskim vozilima, rashladna tečnost za hlađenje motora na bazi glikola mogla iscuriti iz neispravnog dijela koji se naziva sistem recirkulacije izduvnih gasova. To bi u kombinacijisa ostalim supstanacam u sistemu moglo stvoriti rizik od požara, saopštili su iz kompanije. U vezi sa gore navedenim BMW sa tržišta Evrope i Azije povlači 1,6 miliona vozila, a ovim potezom su obuhvaćena vozila sa četverocilindričnim i šestocilindričnim motorima proizvedeni između 2010. i 2017. godine. Inače je zbog ovog problema tokom avgusta mjeseca ove godine povučeno oko 500.000 vozila, a sada je povučeno dodanih milion vozila.

 


Kompanija je kontaktirala prodavače, koji bi trebali stupiti u kontakt sa vlasnicima vozila koje je zadesio ova problem kako bi dogovorili pregled, a modul za recirkulaciju izduvnih gasova će potom biti provjeren i zamijenjen ukoliko se uoči neispravnost. Ove godine je zabilježeno 30-ak slučajeva u kojima je izbio požar na automobilima širom Južne Koreje, povodom čega je proizvođač uputio izvinjenje.

Datum objave: 24/10/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook