Naslovna > Automobili > Porsche > 911 > Sally Carrera Edition oživljava lik Pixarovih automobila

Porsche 911

Sally Carrera Edition oživljava lik Pixarovih automobila

Porsche će prodati Sally Special u humanitarne svrhe, a kupac će dobiti odgovarajući sat i drugi set točkova. Uz to će doći i knjiga crteža dizajnera Cars produkcije Boba Pauleya...

Porsche oživljava Sally Carreru iz klasičnog Pixarovog filma Automobili (Cars) jedinstvenim 911 kojeg kompanija prikladno naziva Sally Special, a debitovaće tokom ovogodišnjeg Monterey Car Week-a. Da bi napravio Sally Special, Porsche je zatražio pomoć od članova originalnog kreativnog tima „Cars“. Cilj je bio uzeti Sally Carrera i primijeniti izgled lika na moderan, putnički Porsche 911. U filmu, dizajn Sally Carrera je inspirisan modelom 911 iz 2002. Ovaj unikatni model koristi kao osnovu aktuelni 911 Carrera GTS. Snaga dolazi od biturbo 3,0-litarskog šestocilindarskog agregata koji proizvodi 473 konjske snage i 569 njutn-metara obrtnog momenta uparenih sa sedmostepenim ručnim mjenjačem.

 

 

 


Proces kreiranja uključivao je osmišljavanje jedinstvene boje Sally Blue Metallic za automobil, koja je toliko je blizu Sally. Kada se spojler otvori, vozilo čak pokazuje prugu kakve je imao lik iz crtanog filma. Sally Special se vozi na jedinstvenom setu Turbo točkova kao što se nalaze na 996-generaciji 911. Unutra je još više elemenata u Sally Blue Metallic boji, jer se ista pojavljuje na instrument tabli, centralnoj konzoli i oblogama vrata. Kompanija koristi specijalne platnene obloge sa kariranim uzorkom i plavim detaljima za dijelove sjedišta i panela vrata.

 

 

Ako se bolje pogleda, na automobilu se krije još puno malih detalja iznenađenja, kao što su na primjer značka na B stubu  koja pokazuje potpis Sally Carrera, logo automobila koji se pojavljuje  na poklopcima ventila guma, panelima vrata i na bočnim stranama sjedišta, kao i dugme za biranje načina vožnje pored volana na kome piše "Kachow! Mode."

Datum objave: 15/08/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook