Naslovna > Automobili > Toyota > Supra > Samo 90 primjeraka za Evropljane

Toyota GR Supra

Samo 90 primjeraka za Evropljane

Toyota je isključivo za evropsko tržište predstavila Jarama Racetrack izdanje GR Supre, koja naziv crpi iz istoimene španske staze na kojoj je Supra i odvezla prve krugove 2019. godine...

Toyota je predstavila specijalno izdanje GR Supre pod nazivom Jarama Racetrack Edition. Riječ je o ograničenoj seriji glavnog sportskog modela japanskog brenda, a ime je dobio po španskoj stazi, gdje je prvi put i predstavljen 2019. godine. U odnosu na standardnu Supru izmjene su prvenstveno kozmetičke te podrazumijevaju set mat crnih aluminijumskih točkova, jedinstvenu Horizon Blue boju i nove Brembo kočione čeljusti crvene boje.

 

 


Ista je priča i unutra sa sportskim sjedištima presvučenih u crnu alcantaru sa plavim šavovima. Kontrolna tabla dobila je umetke od karbonskih vlakana i sadrži obris Jarama staze i specifičan broj izrade automobila. Standardna oprema uključuje stereo uređaj sa 10 zvučnika, kontrolu klime, digitalnu instrument tablu i 8,8-inčni ekran multimedije sa satelitskom navigacijom. Supra Jarama Racetrack Edition pokreće se istim 3,0-litarskim agregatom kao i standardna Supra, a generiše 335 KS  i 500 Nm obrtnog momenta što je dovoljno za ubrzanje od 0-100 km/h za 4,3 sekunde. Snaga se šalje na zadnje točkove putem osmostepenog automatskog mjenjača. Još uvijek nema govora o cijeni specijanog izdanja Supre, ali dostupnost se očekuje kasnije na proljeće, pa tako i cijene treba očekivati u narednom periodu.

Datum objave: 12/03/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook