Naslovna > Automobili > Nissan > GT-R > Samo za odabrane

Nissan GT-R50 by Italdesign

Samo za odabrane

Još u junu 2018. godine Nissan je predstavio prototip GT-R50 by Italdesign. Proizvodnja je krenula u decembru prošle godine, a zvanična premijera je trebala biti na otkazanom sajmu automobila u Ženevi...

Poboljšan od strane stručnjaka iz Nismo i limitiran sa samo 50 primjeraka, Nissan GT-R50  stilizovan od strane kuće Italdesign, startuje na tržištu sa početnom cijenom od oko 990.000 eura. Drugim riječima, sa svim porezima i troškovima dostave cijena je sedmocifrena. Njegov radikalan stil podržan je nadograđenom verzijom 3,8-litarskog twin-turbo V6 agragata koji isporučuje „sirovih“ 710 KS i 780 Nm obrtnog momenta.

 

 

 

Ispod novog „odijela“ i pojačanog agregata, ovaj model je od strane Italdesigna pretrpio brojne izmjene u odnosu na standardnu verziju Nissanovog superautomobila. Na primjer šestostepeni sekvencijalni mjenjač sa dvostrukim kvačilom je pojačan kakao bi se nosio sa dodatnom snagom, dok je sistem ovjesa plilagodio Bilstein. Sa velikom snagom dolazi i velika odgovornost, tako da se specijalni kočioni sistem kompanije Brembo krije iza 21-inčnih naplataka.

 

 

 

 

Nakon što prvi kupac nakon današnjeg predstavljanja preuzme svoj primjerak, Nissan će ostalih 49 jedinica ovog jedinstvenog superautomobila isporučiti vlasnicima do kraja naredne godine.

 

 

Datum objave: 20/05/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook