Naslovna > Vijesti > Saradnja sa Red Bullom

BIHAMK

Saradnja sa Red Bullom

Neprilagođena brzina, vožnja pod dejstvom alkohola, tehnička neispravnost vozila, nepovoljni uslovi na cesti, neki su od najčešćih uzroka saobraćajnih nesreća. Jedan od uzroka svakako predstavlja umor ili pospanost vozača ...

Glavno polje djelovanja BIHAMK-a je sigurnost i pružanje pomoći na putevima, informacija, edukacija, … Ono u čemu BIHAMK želi imati aktivno učešće su preventivni savjet ili aktivnost, sve što može uticati na smanjenje broja saobraćajnih nezgoda. Budnosti i većoj koncentraciji vozača svakako može doprinijeti ono što konzumiramo. Proizvodi sa visokim postotkom kofeina pozitivno utieču na koncentraciju vozača. Kada se konzumira u preporučenim količinima, energetski napitak Red Bull može pomoći da bezbjednije stignete na željenu destinaciju, naročito kada su u pitanju duža putovanja. Tokom akcijske cijene BIHAMK članarine, a u saradnji sa Red Bull-om, BIHAMK članovi dobijaju poklon sa Red Bull i BIHAMK proizvodima i promo materijalima.

 

„Mi kao i BIHAMK brinemo za sigurnost vozača na cesti i vjerujemo da je ovaj vid saradnje  odličan, upravo zbog toga sto je umor i pospanost čest neprijatelj samih vozača. Kako je BIHAMK-ova primarna uloga pomoć  na cesti, ovom saradnjom želimo dati podršku tom nastojanju. Hladna limenka Red Bull-a je odlično društvo za putovanje, a BIHAMK čini da se svi vozači osjećaju sigurniji na tom putovanju!“, navode BIHAMKovi partneri iz Red Bull-a.

 

Umor u dugoj voznji kao rezultat ima tzv. „vijuganjem“ vozila unutar trake. To je naročito opasno na magistralnim putevima kada se saobraća i iz suprotnog smjerova. Preporučuje se redovno stajanje i pravljenje pauza tokom dugih vožnji. Smatra se da Red Bull energetski napitak značajno poboljšava koncentraciju vozača i umanjuje pospanost, što su i pojedina istraživanja pokazala.

 

Datum objave: 17/12/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook