Naslovna > Automobili > Fiat > Punto > Šarmantni mališan
FOTO GALERIJA (9)

Novitet - Fiat Punto Evo

Šarmantni mališan

Temeljno redizajnirani i oplemenjeni Fiat Grande Punto u 2010. godinu ulazi sa jačim vizuelnim adutima, ali i sa raznovrsnom paletom štedljivih Euro 5 agregata...

Fiat Grande Punto je postigao veliki prodajni uspjeh. Sa dizajnom koji se detaljima oslanja na mondenski Maserati, Fiat Grande Punto je preko noći postao jedan od najomiljenijih gradskih automobila, pa je realno očekivati da će tim putem nastaviti i njegov temeljni redizajn Punto Evo. Novi model debitovao je na ovogodišnjem sajmu u Frankfurtu, sa ušminkanom vanjštinom, naprednim sigurnosnim sistemima i raznovrsnom paletom Euro 5 agregata. Punto Evo dizajniran je u majstorskom maniru Fiat centro Stile studija. S vana je prepoznatljiv po izmijenjenoj prednjoj sekciji sa novom oblogom odbojnika i modifikovanoj svjetlosnoj grupi. Tragovi podmlađivanja primjetni su i na zadnjem dijelu, gdje se najviše ističu nova svjetla, dok pogled iz profila otkriva i povećanje dužine vozila, koje sada mjeri čak 406 cm.

 

 

Ostale eksterijerne dimenzije ostale su neizmijenjene, tako da širina i dalje iznosi 169, visina 149, a međuosovinski razmak 251 cm. Modernizovana je i unutrašnjost, a osim djelimično izmijenjenog izgleda, sada su tu osjetno kvalitetniji materijali, te bogatiji paketi opreme sa atraktivnim dodacima poput interesantne prenosne Blue&Me–TomTom satelitske navigacije. Što se tiče motora, Fiat Punto Evo raspolaže širokom paletom Euro 5 agregata, uključujući drugu generaciju 1.3 Multijet dizelaša i 1.4 benzinski motor sa revolucionarnom MultiAir tehnologijom. Uz ove agregate Fiat Punto Evo biće dostupan i u verzijama, na metan i benzin, te će kao takav biti model sa najkompletnijom ekološkom ponudom motora u klasi. Lista ekoloških elemenata nastavlja se i činjenicom da će svaki Punto Evo sa Euro 5 motorom standardno raspolagati Start&Stop sistemom automatskog isključivanja i startovanja agregata.

Datum objave: 10/01/2010
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook