Naslovna > Automobili > Opel > Vivaro > Savršen za izlete u kamper verziji „Alpincamper“

Opel Vivaro

Savršen za izlete u kamper verziji „Alpincamper“

Alpincamper Vivaro u verzijama za četiri i za dvije osobe niži je od dva metra uprkos većem razmaku od tla i podiznom krovu pa je potpuno primjeren za svakodnevnu upotrebu...

Opel Vivaro dosad je uglavnom bio poznat kao svestrano vozilo za preduzeća koja trebaju  prilagodljivo i efikasno komercijalno vozilo. Međutim, Vivaro može biti puno više – u verziji „Alpincamper“ sada je praktičan i udoban kamper. Stručnjaci iz bavarskog grada Lenggriesa, smještenog na samoj granici između Njemačke i Austrije, pretvaraju najprodavanije Opelovo komercijalno vozilo u raskošno opremljen kamper, dostupan kupcima u dvije varijante. Alpincamper Vivaro 2 nudi dovoljno prostora za dvoje putnika, dok Alpincamper Vivaro 4 može smjestiti do četiri osobe. Bez obzira na to koju verziju kupci odaberu, manju ili veću, sigurno će uživati u svakom udobnom putovanju.

 

 

 

 


Opel Vivaro standardno se isporučuje sa širokim rasponom opreme kao što su klima-uređaj, multimedijalni sistem i brojni sistemi za pomoć vozaču kao što su pomoć za kočenje i pomoć pri kretanju na uzbrdici, tempomat i limitator brzine te pomoć pri parkiranju unazad koja olakšava upravljanje vozilom. Osim toga, Alpincamper Vivaro odlično je pripremljen za vožnju po neravnim cestama zahvaljujući Opelovom paketu za zahtjevne uslove vožnje koji uključuje 25 milimetara veći razmak od tla i sistem za kontrolu proklizavanja Intelli-Grip koji pomaže pri vožnji po pijesku, blatu i snijegu. Dizelski motor zapremine 2,0 litre, snage 106 kW/145 KS i snažnog obrtnog momenta od 370 Nm zajedno s automatskim mjenjačem s 8 stepeni prenosa osiguravaju odlično ubrzanje uz vrhunsku efikasnost.
 

Datum objave: 05/04/2023
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook