Naslovna > Automobili > Dodge > Challenger > Scat Pack Swinger se pridružuje "Last Call" modelima

Dodge Charger, Challenger

Scat Pack Swinger se pridružuje "Last Call" modelima

Već su viđeni Challenger Shakedown i Charger Super Bee, a sa Swingerom koji predstavlja brojeve tri i četiri, preostala su samo tri specijalna izdanja. Broj pet će debitovati 14. septembra, a šesti će biti sljedeći 21. septembra. Posljednji će debitovati na specijalnom događaju na SEMA Showu 2022. u novembru...

Dodge je do sada izdao jedno svoje posebno izdanje Last Call modela Challengera i Chargera pojedinačno. Najnovije otkriće uključuje oba automobila, iako će dijeliti jedan nadimak, a radi se o Chargeru i Challengeru Scat Pack Swinger. Obožavaoci „Mopara“ će gotovo sigurno prepoznati ime, jer je Dodge Dart Swinger bila popularna oprema koja je krasila „mišićavi“  automobil od kasnih 1960-ih do ranih 1970-ih. Sada se vraća u ograničenoj seriji na Chargeru i Challengeru, pri čemu svaki model dobija poseban paket izgleda koji naglašava zelenu boju.

 

 

 


Kao i kod prethodnih modela specijalnog izdanja Last Call, Scat Pack oprema služi kao temelj, što znači da svaki automobil ima 485 konjskih snaga iz 6,4-litarskog Hemi V8 agregata, pri čemu Challenger modeli nude šestostepeni manuelni pored osmostepenog automatskog mjenjača.  Očigledno, zelena i zlatna boja su dominantne za Swinger izdanje. Oba automobila dobijaju zlatne naplatke, a nose i zlatne oznake na rešetki i blatobranima. Charger dobija zlatnu značku za poklopac rezervoara, dok Challenger ima jednu na spojleru. Challenger takođe dobija zlatnu haubu, koja se definitivno ističe u moru zelene boje. Kad smo kod toga, oba automobila imaju Swinger zelenu grafiku s vana, kao i zelene akcente u unutrašnjosti.

 


„Ime govori sve – originali su imali jedinstven, zabavan karakter, a to je ista reakcija kojoj se nadamo sa našim modelima Dodge Challenger i Charger R/T Scat Pack Swinger za 2023. godinu“, rekao je izvršni direktor Dodgea Tim Kuniskis. "Dodge Swinger modeli su oduvijek zauzimali jedinstveno mjesto u panteonu Dodge automobila, a ovi moderni modeli vraćaju tu zabavu u život."

Datum objave: 08/09/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook