Naslovna > Automobili > Seat > Ateca > Seat Ateca

Seat

Seat Ateca

Iako komercijalizacija na večini tržišta još nije ni počela Seat je u slatkim mukama. Naime, već se sada pouzdano zna da je potražnja veća od ponude...

Kao što ste mogli čitati Autoshop magazin je imao čast da iz Barcelone do Sarajeva doveze Seat Atecu koja je tek sišla sa proizvodne trake. Takva se mogućnost rijetko kada dobiva pa smo baš ponosni na uspješno obavljenom zadatku.
Uglavnom, proizvodni pogoni iz kojih smo zadužili našu testnu Atecu već se sada nalaze na slatkim mukama. Prvi pokazatelji nesumljivo pokazuju da je potražnja znatno veća od trenutne ali i buduće ponude. Naime, moderni pogoni u Barceloni još su u fazi uhodavanja pa će se puni proizvodni kapaciteti postići u prvom kvartalu sljedeće godine.

 


Prvi španski SUV očigledno je postigao pun pogodak jer su testiranja u nekim EU zemljama potvrdila da se radi o pravom vozačkom automobilu što, na kraju krajeva, možemo potvrditi i mi koji smo za samo dva dana ''namotali'' 2,300 kilometara.
Ako se zna da su glavni konkurenti Seata Ateca mazda CX-5, Hyundai ix35, Nissan Qashqai i bratski VW Tiguan vijest je tim bolja.
Posebno veliki interes vlada na njemačkom tržištu gdje tradicionalno ''caruje'' Volkswagen...

Datum objave: 02/08/2016
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook