Naslovna > SEAT Leon facelift

SEAT

SEAT Leon facelift

Treća generacija SEAT Leona od sada se može nabaviti u redizajniranom izdanju. Iako s vana nema bitnijih promjena ispod lima nalazi se dosta novosti.

Trenutno aktuelna generacija SEAT Leona predstavljena je 2012. godine pa je predstavljanje redizajnirane verzije očekivan potez. Daleko od toga da je model prije redizajna zastario ali zakoni tržišta su neumoljivi.
Površni posmatrači reći će da ja sve isto dok španjolski proizvođač tvrdi suprotno – sve je novo. Pod tim se misli na malo više sportskog karatera. Pod tim se misli na malo drugačiju masku motora i neizbježna LED svjetla.

 

 

Glavni dizajner Alejandra Mesonero Romanos istiće da je cilj bio uskladiti prednji i zadnji dio harmoničnim linijama.
Unutrašnjost je poboljšana modnim detaljima kao što LED ambijentalno osvjetljenje koje može kontrolisati preko novog 8.0 inčnog kolor ekrana osjetljivog na dodir.

 

 

 

 

 

Da bi sve bilo u ''high-tech'' stilu broj prekidača je smanjen na najmanju moguću mjeru.
Facelift podrazumijeva i ugradnju sigurnosnih sistema koji do sada nisu bili u ponudi. Najznačajniji je Traffic Jam Assist koji do 60 km/h može samostalno zaustaviti vozilo.
U ponudu ulaze i dva nova motora – 1.0 trocilindrični benzinac i 1.6 TDI sa 115 KS.
Nešto kasnije kupcima će se ponuditi i sportska verzija Cupra koja će po obećanju fabrike predstavljati svojevrsno iznenađenje.

 

 

 

Datum objave: 20/10/2016
Komentarišite ovaj članak

Petrol Jun

Auto Shop Magazin

 



 

Facebook