Naslovna > Vijesti > SEAT-ovo rješenje za saobraćajne gužve

SEAT

SEAT-ovo rješenje za saobraćajne gužve

Seat će novi električni skuter predstaviti kasnije ovog mjeseca, kao dio pokušaja španske firme da postane lider u 'rješenjima za urbanu mobilnost' u borbi protiv zagađenja u velikim gradovima.

EScooter koji se razvija u saradnji sa proizvođačem motocikala sa sjedištem u Barceloni Silence, pridružiće se nadolazećem Minimó-u i eXS Kickscooterima u kompanijskoj novoj liniji gradskog prijevoza. Iako Seat nije dao detalje o performansama, kaže da eScooter ima 100% električni pogon ekvivalentni benzinskom motociklu motora zapremine 125ccm. Predstavljaće se na Svjetskom kongresu Smart City Expo u Barceloni kasnije ovog mjeseca.

 

Posljednjih godina sve veći broj automobilskih kompanija počeo je ciljano rješavati gradove koji su prepuni ljudi. Ranije ove godine, Seat je najavio da će predvoditi napore u segmentu unutar Folkswagen grupe. Prošle je godine izbacio flotu prototipskih vozila za dijeljenje automobila, po uzoru na svoj nadolazeći Seat Mii Electric, koji bi korisnici mogli iznajmiti putem pametne aplikacije i preteča svog eScooter-a, eXS-a temeljenog na Segwayu. Seat će 2021. godine predstaviti novi mali električni gradski automobil. 

Datum objave: 08/11/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook