Naslovna > Automobili > Seat > Arona > SEAT predstavio crossover Aronu

SEAT

SEAT predstavio crossover Aronu

Na specijalnom događaju u Barceloni SEAT je otkrio svoj najnoviji model, crossover Aronu.

Poslije ogromnog uspjeha Atece SEAT ide dalje. Da su crossoveri vrlo tražena roba znaju i vrapci na grani pa nas stoga ne čudi što su se SEAT-ovi stratezi odlučili za proizvodnju još jednog crossovera, ovaj put manjeg od Atece.
Moderan dizajn karoserije u skladu je sa svim novijim kućnim modelima a isto bi se moglo reći i za moderno skrojenu unutrašnjost u kojoj ne nedostaje modernih dodatak vezanih za multimediju.
Na fotografiji se može vidjeti bogatije opremljena verzija ali nema sumnje da će i skromniji paketi opreme biti jednako zanimljivi.

 


Arona će biti opremljena svim sigurnosnim sistemima s kojima raspolažu veći i skuplji SEAT-ivi modeli.
Kao bazni model navodi se 1.0 litreni TSI benzinac sa tri cilindra i 95 KS. Jača verzija istog agregata raspolagat će se 115 KS. Nedugo poslije prezentacije počelo se nagađati o FR verziji. Za nju je potvrđeno da će imati benzinski motor sa 150 KS.
Poslije uhodavanja proizvodnje u ponudu će ući i 1,6 MPI benzinac sa 110 KS dok će se za ekološki osviještene kupce pripremiti 1.0 TSI sa CNG instalacijom. Verzija koja kao pogonsko gorivo koristi prirodni sabijeni gas na prednju će osovinu slati 90 KS.
Što se dizelaša tiče tu je poznati 1,6 TDI sa 95 i 115 KS.
O cijenama još nije bilo govora...

Datum objave: 27/06/2017
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook