Naslovna > Vijesti > Seat za Pariz sprema poseban ugođaj na štandu

Seat

Seat za Pariz sprema poseban ugođaj na štandu

Seat će prisutnima pružiti posebno iskustvo tokom predstavljanja Atece X- Perience. Za tu će svrhu štand biti specijalno opremljen.

Uoči otvaranja sajma automobila u Parizu iz Seata stiže vijest da će na svom izložbenom prostoru postaviti 4D amfiteatar u kojem će se svakih 30 minuta održavati press konferencija. Osim toga amfiteatar će biti opremljen konfiguratorom kako bi se svi posjetitelji a ne samo novinari što bolje upoznali sa automobilom. Najavljuje se opuštajuća atmosfera, baš onakva kakva se od Španjolaca i očekuje.

 


Ateca X-Perience je za sada u konceptnoj varijanti. Kao takav otkriva off-road ambicije koje kod SUV vozila nisu u prvom planu. U principu radi se o standardnom modelu koji je oplemenjen nizom stilskih detalja kao što su plastične zaštite rubova karoserije, krovni nosači, zavjesice, jarko narančasta boja...
Ispod prednjeg poklopca nalazi se 2.0 litreni turbo dizalaš sa 190 KS što je ujedno i najjači dizel motor u ponudi. Snaga se na sva četiri točka prenosi preko Haldex spojke.
visno o reakcijama publike moguće je sa Ateca X-Perience već narednog proljeća u Ženevi zaživi kao serijski model.

Datum objave: 28/09/2016
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook