Naslovna > Automobili > Volkswagen > Golf > Sebastian Loeb Racing Team WTCR
FOTO GALERIJA (13)

Odabrani automobil je VW Golf GTI TCR

Sebastian Loeb Racing Team WTCR

Veliko iznenađenje je da Citroen više nije izbor automobila za Sebastiana Loeba, ovaj put u ulozi vlasnika trkaćeg tima.

Od sezone 2018 takmičenje World Touring Car Championship WTCC je promijenjeno i prema FIA pravilniku objedinjeno sa  TCR šampionatom pa sada nosi novo ime WTCR. A veliko iznenađenje je da Citroen više nije izbor automobila za Sebastiana Loeba, ovaj put u ulozi vlasnika trkaćeg tima. Loeb i Dominique Heinz su osnovali  Sebastian Loeb Racing Team, a već stiže nova vijest da će se kao vozač pridružiti i svjetski prvak WTCC iz 2012 Robert Huff . On će prvi put voziti na drugoj trci nastupajuće WCTR sezone. Huff se takmiči još od 2005. godine, titulu je osvojio vozeći za Chevrolet a ove godine će voziti VW Golf prema TCR pravilniku. Izneneađenje je da je Loeb odlučio uprkos dugogodišnjoj saradnji sa Citroenom napraviti alijansu sa Volkswagenom Motorsport odjeljenjem. Drugi vozač u timu je Mehdi Bennani, WTCC Trophy Champion  iz 2016. godine. Bennani se zadnje tri sezone takmičio sa Citroenom C- Elysee, pobjednik je na 6 WTCC trka, a na pitanje šta ga očekuje ove sezone izjavio je: „WTCR automobili su malo drugačiji o onih koje sam do sada vozio ali naš tim tehničara je već pokazao profesionalizam i stručnost pa sam siguran da se već od početka sa Golfom GTI TCR možemo boriti za pobjede“

 


Na gornjoj slici je Golf GTI model 2017, dok ovogodišnji model možete pogledati na donjoj slici i u galeriji. Golf TCR GTI je opremljen 2.0 TSI pogonskim agregatom koji raspolaže sa snagom od oko 330 KS i sposoban je za ubrzanje do 100 km/h za 5.2 sekunde. Podatak o 420 Nm obrtnog momenta daje do znanja da ova 40 cm šira verzija od fabričke pruža odlične vozne performanse, pa sa nestrpljenjem očekujemo prva ovogodišnja takmičenja. Inače, timovi koji su potvrdili učešće u WTCR takmičenju u sezoni 2018 su Comtoyou Audi ( Denis Dupont, Aurelien Panis), BRC Racing Hyundai (Norbert Michelisz, Gabriele Tarquini),  Sebastien Loeb Racing Volkswagen ( Rob Huff, Mehdi Bennani) i Boutsen Ginion Honda.

Datum objave: 06/02/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook