Naslovna > Auto moto sport > Sebastian Vettel trijumfovao 30. put u karijeri

Formula 1 – VN Belgije

Sebastian Vettel trijumfovao 30. put u karijeri

Red Bullov vozač je iza sebe ostavio Fernanda Alonsa iz Ferrarija, te Mercedesovog Lewisa Hamiltona. Ovo je Vettelu 30. pobjeda u karijeri...

Sebastian Vettel, trostruki svjetski šampion i vodeći vozač u generalnom plasmanu Formule 1, pobjedio je na trci za Veliku nagradu Belgije, koja se vozila na stazi Spa Francorchamps. Od početka trke, vozač Red Bulla je bio dominantan i svojoj konkurenciji je jasno dao do znanja da će da se bori do samog kraja za pobjedničko postolje.

 

Vettel je preuzeo vodeću poziciju od Lewisa Hamiltona, koji je podsjetimo osvojio prvu startnu poziciju, i to već u prvoj krivini trke, te vodstvo nije ispuštao cijelu trku, te je završio sa šest sekundi prednosti u odnosu na Fernanda Alsona. Španac je odvezao odličnu trku, jer se sa devetog mjesta probio na drugo, i tako sebi osigurao postolje.

 

Lewis Hamilton završio je na trećem mjestu, a Nico Rosberg je bio odmah iza njega. Peto mjesto zauzeo je Mark Webber u Red Bullu, šesto Jenson Button iz McLarena, a na sedmom mjestu našao se Felipe Massa iz Ferarija. Bodove su još osvojili i Lotusov Romain Grosjean, Adrian Sutil iz Force India i Daniel Riccardo iz tima Toro Rosso. 

Datum objave: 26/08/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook