Naslovna > Izdvajamo iz sadrzaja > Sedam finalista preostalo u trci za automobil godine

Evropa

Sedam finalista preostalo u trci za automobil godine

Trka za evropski automobil godine 2022. upravo je postala još zanimljivija jer je spisak kandidata koji učestvuju u borbi sveden na 7 finalista...

Prije nekoliko sedmica javnosti je objavljen spisak od 39 automobila koji su konkurisali za ovu prestižnu nagradu, a sada je ovaj spisak skraćen na samo 7 modela. Zanimljiv podatak je da su čak 6 od 7 vozila potpuno električni automobili, što pokazuje u kojem pravcu ide Evropa i evropsko tržište, kada je riječ o industriji automobila. Na spisku finalista se nalaze Cupra Born , Ford Mustang Mach-E , Hyundai Ioniq 5 , Kia EV6 , Renault Megane E-Tech i Škoda Enyaq iV, svi električni modeli, te Peugeot 308, koji nema potpuno električnu verziju ali postoji hibridna varijanta.

 

 

 

 

 


Dakle šansa da električni automobil bude proglašen evropskim automobilom godine je ogromna, i jedina prepreka ovom je francuski hečbek. Bilo kako bilo i ovaj spisak govori da su e-vozila budućnost puteva Starog kontinenta, te da će u narednim godinama njihov broj samo rasti. Finalni dio u procesu odabira najboljeg automobila godine desiće se krajem februara naredne godine. Prije izbijanja epidemije virusa, tradicija je bila da se ovaj događaj održi u sklopu sajma automobila u Ženevi, ali s obzirom da je sajam otkazan, organizatori će napraviti vlasiti događaj na kojem će biti proglašen pobjednik.

Datum objave: 29/11/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook