Naslovna > Izdvajamo iz sadrzaja > Senad Bečković: „Red Bull 400 je kratka i eksplozivna trka, morate dati puni gas“

Sutra na Igmanu

Senad Bečković: „Red Bull 400 je kratka i eksplozivna trka, morate dati puni gas“

Najuspješnije takmičare očekuju primamljive novčane te nagrade partnera trke. Četvoro najbržih u muškoj i ženskoj konkurenciji osvojiće: 1. mjesto - 1000 KM, 2. mjesto - 600 KM, 3. mjesto - 400 KM, i 4. mjesto - 200 KM...

Sve je spremno za sutrašnju trku Red Bull 400, koja će na igmanskom Malom polju okupiti veliki broj zaljubljenika u trčanje u prirodi. Nekoliko savjeta za takmičare imao je Senad Bečković, naš poznati outdoor sportista. Trka koju su ljubitelji trčanja u prirodi u našoj zemlji željno očekivali, Red Bull 400, održaće se u subotu 2. jula na igmanskom Malom polju. U drugom BiH izdanju utrke, poznate i kao „najtežih 400 metara koje ćete ikad pretrčati“, takmičari će se ponovo suočiti s iscrpljujućim usponom uz kultnu Veliku skakaonicu. U ovom ultimativnom izazovu, učesnici će testirati svoju snagu, izdržljivost i volju, te pokušati da pomjere granice vlastitih mogućnosti.

 

 

 


„Red Bull 400 je izuzetno kratka, ali eksplozivna trka od starta do cilja.To je trka za one koji se takmiče sa samim sobom i sve one koji žele dobro druženje. Po izjavama učesnika iz 2021. godine, takav adrenalin nikada nisu osjetili. Ponosan sam da je Igman u svjetskom kalendaru Red Bull 400. Takođe, zahvalan sam ekipi Red Bulla BiH, koja godinama radi na promociji zemlje, a posebno njenih prirodnih i turističkih potencijala“, kaže Senad Bečković, poznati BiH outdoor sportista.  „Taktika nije ista za sve. Oni koji pretenduju na vrh jednostavno moraju dati 'puni gas' od početka do kraja. Nema vremena za kalkulacije, a kada im bude teško, onda trebaju još pojačati. Savjet za sve ostale je da se dobro zagriju prije starta i neka ih ne povuče početna euforija, kako već nakon prvih 120 metara ravnijeg dijela ne bi izgubili energiju.Taj dio i dio do skakaonice neka odrade sporije, jer imaće cijelu dužinu skakonice da pokušaju postići što bolje vrijeme“, savjetuje Bečković, koji je svima poželio sretnu i uspješnu trku te dobro druženje.

Datum objave: 01/07/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook